Nieuws Antwerpen Patrick Leysen wordt ceo van Xylos

Patrick Leysen wordt ceo van Xylos

Patrick Leysen wordt ceo van Xylos

ANTWERPEN – Patrick Leysen start op 1 januari 2020 als ceo bij IT-bedrijf Xylos, dat door zijn vader Christian Leysen werd opgericht en waarvan hij al zeven jaar in de raad van bestuur zit.

Patrick Leysen startte zijn carrière in de retailbranche als de jongste store manager ooit bij Delhaize. In 2015 richtte hij Parcify op, een start-up die de leveringen van pakjes van e-commercebedrijven wilde vereenvoudigen. In 2017 is zijn start-up opgekocht door bpost, waar hij sindsdien innovatiedirecteur was. Patrick Leysen is ook bestuurder van moederbedrijf Ahlers.

“Ik vind het een hele eer om mijn ervaring in innovatietrajecten te kunnen inzetten en Xylos het nieuwe decennium in te loodsen. Om dat succesvol te kunnen doen, wil ik de volgende weken en maanden de organisatie, haar 250 fantastische medewerkers en klanten door en door leren kennen. Ik ben blij dat ik daarvoor kan rekenen op de steun van Ludo Wijckmans die als bestuurder van Xylos aan boord blijft als adviseur”, aldus Patrick Leysen.

De aanstelling van Patrick Leysen is voor het familiebedrijf Xylos een belangrijke stap in de realisatie van de groeiplannen. “Patrick is met zijn innovatorprofiel een grote troef voor ons familiebedrijf”, geeft Christian Leysen, voorzitter van de AXE Groep waartoe ook Xylos behoort, aan. “Focus op vernieuwing is de sleutel tot het succes van Xylos. Patrick zal onze positie in zowel nieuwe als bevestigde marktsegmenten versterken. Ik dank Ludo Wijckmans om tijdens de voorbije 18 maanden de overgang naar een nieuw hoofdstuk van Xylos mogelijk te hebben gemaakt. ”

Xylos levert al meer dan 30 jaar digitale oplossingen die bijdragen tot het succes van zijn klanten. Het bedrijf met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Herentals en Gent, geeft strategisch advies rond digitale transformatie, en ontwerpt, installeert en beheert IT-systemen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.