Nieuws Antwerpen Paul Van Oyen volgt Fons Peters op bij Etex

Paul Van Oyen volgt Fons Peters op bij Etex

Paul Van Oyen volgt Fons Peters op bij Etex

petersPaul Van Oyen volgt per 1 januari e.k. Fons Peters op als gedelegeerd bestuurder van de bouwgroep Etex. Peters werkte 41 jaar voor Etex. Fons Peters startte zijn carrière bij de groep als technoloog en onderzoeker. Hij leidde tot nog toe de dochteronderneming Promat.

Etex is als groep een discreet teruggetrokken concern dat ondertussen evenwel al 17.500 mensen tewerk stelt. De onderneming tekent voor een omzet van zowat 3,2 miljard euro.

Fons Peters wil in de komende maanden de integratie van gipsproducent Siniat nog verder afronden. De onderneming die overgenomen werd van de Franse groep Lafarge werd als een autonome divisie binnen de bouwgroep gepositioneerd. Etex draait daardoor voortaan op vijf afzonderlijke divisies.

Etex kondigde onlangs nog de investering van 12 miljoen euro aan in zijn dochteronderneming in Sint Niklaas, Microtherm. Die is gespecialiseerd in de aanmaak van high performance isolatiemateriaal.

De groep overkoepelt vandaag in België zes bedrijven: Eternit (Kapelle-op-den-Bos), Promat (Kapelle-op-den-Bos), Siniat (Kortrijk), Euro Panels (Willebroek), Manasco (Kapelle-op-den-Bos) en Microtherm (Sint Niklaas).

Foto: Fons Peters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.