Nieuws Antwerpen Payconiq en Antwerpse POM willen betaling van schoolfacturen vereenvoudigen

Payconiq en Antwerpse POM willen betaling van schoolfacturen vereenvoudigen

Payconiq en Antwerpse POM willen betaling van schoolfacturen vereenvoudigen

ANTWERPEN – Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent heel wat praktisch geregel. De Antwerpse betaalverwerker POM en de Belgische betaalapp Payconiq by Bancontact zetten hun schouders onder een gezamenlijk initiatief om de betaling van schoolfacturen in Vlaanderen te vereenvoudigen. Dankzij een QR-betaalcode of betaalknop op de factuur is het niet langer nodig om betaalgegevens over te nemen en kunnen ze in een handomdraai betaald worden.

Scholen kunnen via POM een QR-betaalcode of betaalknop toevoegen aan hun papieren of digitale facturen. POM werkt hiervoor samen met schoolsoftwarepakketten zoals Broekx, Count-e en InteGreat. Doordat de betaalgegevens van transacties via de QR-code of betaalknop zijn altijd 100% correct zijn en menselijke fouten uitgesloten worden, kunnen scholen met het systeem heel wat kosten en tijd besparen.

“Ouders zien op tegen het administratieve werk en daarom gebeurt het wel eens dat ze een factuur uit het oog verliezen en te laat betalen – met alle gevolgen van dien voor de verzender van de factuur. Het komt er dus op neer om de betaaldrempel zo laag mogelijk te maken. En dat is exact wat we beogen met deze samenwerking”, vertelt Tom Totté, mede-oprichter van POM.

In Vlaanderen maken al meer dan 250 scholen gebruik van de POM-betaaloplossingen voor hun facturen. Bij deze scholen betaalt gemiddeld 45% van de ouders via de QR-betaalcode of betaalknop op de factuur (met uitschieters tot 89%).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.