Nieuws Antwerpen Periskal zet nieuwbouw op in Wuustwezel

Periskal zet nieuwbouw op in Wuustwezel

Periskal zet nieuwbouw op in Wuustwezel

periskalDe Periskal Group investeert 2 miljoen euro in een nieuw kantoorgebouw in het nieuwe KMO-park van Wuustwezel. Dat werd vorig jaar ontwikkeld door de POM. Periskal is wereldwijd actief in zogenaamde river information services en navigatiesoftware voor de binnenscheepvaart, visserij, kust- en pleziervaart. Voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier doet het bedrijf een beroep op vanhout.pro uit Turnhout. De nieuwbouw zal plaats bieden aan 35 medewerkers.

Vandaag varen meer dan 14.000 professionele gebruikers en 5.000 pleziervaarders met een Periskal-navigatiesysteem aan boord. Hiermee is Periskal, opgericht in 1990, uitgegroeid tot de grootste speler op dit domein in Europa. Periskal levert tevens wereldwijd oplossingen aan diverse overheden voor het volgen van schepen en controleren van het scheepvaartverkeer.

Door het succes is er nood aan een nieuw kantoor en aangepaste werkplaatsen. Om het project gestalte te geven werd een beroep gedaan op het architectenbureau van Reginald Schellen. Bezoekers worden door een marineblauwe wand van buiten naar binnen begeleid en zo meteen ondergedompeld in de maritieme wereld. Deze ervaring wordt nog versterkt door een levensgrote wereldkaart waarop elke zee terug te vinden is.

Nog onlangs heeft Periskal een aantal Indische ambtenaren op werkbezoek gehad voor de pre-oplevering van een controlesysteem op de Ganges-rivier. Verder onderhoudt het bedrijf voor de Franse overheid het volledige netwerk voor het volgen van schepen op de binnenwateren in Frankrijk en onderhoudt een soortgelijk netwerk in Polen voor de Poolse overheid.

De Periskal Group is destijds in 1990 opgezet als Tresco. Het bedrijf kreeg daartoe de actieve medewerking van de Brusselse universiteit. Periskal wordt aangestuurd door Marc Persoons en Wim Kalfsvel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.