Nieuws Antwerpen Peter Bob rijdt je met je eigen wagen naar huis

Peter Bob rijdt je met je eigen wagen naar huis

Peter Bob rijdt je met je eigen wagen naar huis

peter bobBel maar liever Peter Bob. Nogal wat zakenlui en zelfstandigen uit de brede regio rond Antwerpen laten zich graag met hun eigen wagen door Peter Couttenye naar huis rijden. Elke Rogmans volgt met een kleine Smart en pikt de chauffeur naderhand weer op. Voor een rit naar een volgende klant.

Enkele jaren terug kenden we nog Scoot & Bob. Dat waren ijverige jongens die hun hun klanten met de eigen wagen naar huis brachten en naderhand met de scooter terug reden. Het entousiaste project van toen is al lang dood. Peter Couttenye heeft daar een variant op bedacht en werkt met een Smartje. Het systeem loopt al twee jaar. De klantenportefeuille is ondertussen al aardig dik geworden.

“Mensen die besprekingen voeren tijdens een zakenlunch moeten er op bedacht zijn dat ze niet té veel gedronken hebben. De alcoholcontroles zijn nu eenmaal scherper dan ooit,” zegt Peter Couttenye. “Een taxi bellen is voor die business mensen niet altijd dé oplossing want dan blijft hun auto aan het restaurant staan. Omdat ze die veelal ’s anderendaags weer nodig hebben rijden ze dan toch maar zelf naar huis. Met “Peter Bob” hebben ze een alternatief. De klant wordt met zijn eigen wagen naar huis gebracht en ikzelf rij naderhand met het Smartje dat ons volgt terug naar de volgende klant.”

Peter Bob heeft in die twee jaar al een heel goede reputatie opgebouwd. “Wij zijn geen taxi. Dat wil ik de mensen duidelijk te maken door Elke Rogmans met een Smartje te laten rijden. Wij hebben een heel eigen formule die onderhand wél al goed bekend is in de streek. Ik ben al geregeld naar Knokke of Breda gereden. Het gaat wel leuk, ja. Maar het kan uiteraard altijd beter. De eerste drie dagen van de week zijn doorgaans nogal kalm. Vanaf donderdag lopen de reservaties meestal vlot binnen.”

Peter Couttenye opereert vanuit Schilde. De startprijs voor een rit is 30 euro. Inbegrepen: 10 kilometer en 5 minuten wachttijd. Vanaf 11 kilometer wordt 3,50 euro per kilometer aangerekend. Vanaf 76 kilometer daalt de prijs per kilometer naar 2 euro.

“Veel nachtwerk, uiteraard”, zegt Peter Bob nog. “Maar dan heb je het voordeel dat er geen files zijn en dat je geen tijd verliest op je rit.”

Een telefoontje met Bob: 0484/091 191

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer