Nieuws Antwerpen Peter Vandenborne gaat Antwerpse raffinaderij van ExxonMobil leiden

Peter Vandenborne gaat Antwerpse raffinaderij van ExxonMobil leiden

Peter Vandenborne gaat Antwerpse raffinaderij van ExxonMobil leiden

Sinds 1 juli is Peter Vandenborne aangesteld als de nieuwe directeur van ExxonMobil’s raffinaderij in Antwerpen. Hij volgt daarmee Shawn Kuntz op die na bijna drie jaar regional manufacturing manager voor Noord-Amerika wordt. Peter Vandenborne is de eerste Vlaming in 12 jaar die de raffinaderij in Antwerpen zal leiden.

Na zijn studies ingenieurswetenschappen aan KU Leuven startte Peter Vandenborne als process ingenieur op de raffinaderij in Antwerpen. Nadien oefende hij in zowel binnen- als buitenland verschillende functies uit, waarbij hij ervaring opdeed in raffinage en chemie in verschillende fabrieken en het regionale hoofdkwartier in Brussel. Voor zijn terugkeer naar Antwerpen, was hij vier jaar raffinaderij directeur in het Franse Port-Jérôme-sur-Seine.

Peter Vandenborne: “Het is voor mij als thuiskomen, al is er sinds 2007 ook veel veranderd. De voorbije 15 jaar waren er grote investeringsprojecten op deze site, met onder andere de warmtekrachtcentrale, de ontzwavelingsplant en de nieuwste fabriek voor schonere transportbrandstoffen die in 2019 werd opgestart.”

Deze projecten betekenden een investering van ongeveer 2,6 miljard euro in de Antwerpse site, zodat ExxonMobil er een hypermoderne en efficiënte raffinaderij heeft. “Nu is het zaak om deze positie in de Europese raffinagemarkt volop te bestendigen. De nadruk ligt op performante en veilige operaties, in het belang van onze klanten, medewerkers en omgeving. Daarbij hebben we uiteraard ook oog voor duurzaamheid. Zo zijn we deelnemer in het Antwerp@C consortium dat de haalbaarheid bestudeert om capaciteit en infrastructuur te bouwen voor koolstofafvang- en opslag.”

De raffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen stelt 700 mensen rechtstreeks te werk en dagelijks honderden aannemers voor onderhouds- en investeringswerken. Naast de raffinaderij in Antwerpen, zijn er twee chemiefabrieken (Zwijndrecht en Meerhout), een Europees Technologiecentrum en het regionale hoofdkantoor in Brussel. Het bedrijf voorziet de markt van brandstoffen, smeermiddelen en bouwstenen voor de kunststoffenindustrie onder de merken Esso, Mobil en ExxonMobil Chemical.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.