Nieuws Antwerpen Petri Ven gaat Federplast leiden

Petri Ven gaat Federplast leiden

Petri Ven gaat Federplast leiden

federplastDe Raad van Bestuur van Federplast.be, de Belgische vereniging van producenten van kunststof- en rubberartikelen, heeft Petri Ven benoemd tot nieuwe secretaris-generaal. Na 30 jaar geeft de huidige secretaris-generaal Geert Scheys op 1 januari e.k. de fakkel door aan zijn opvolger. Petri Ven is momenteel al werkzaam bij Federplast.be als senior adviseur Bouw en Normalisatie.

Federplast.be groepeert 257 ondernemingen actief in de kunststof- en rubberindustrie in België. Onder de leiding van Geert Scheys groeide Federplast.be uit tot een koepelstructuur tussen essenscia en Agoria. Dit liet toe dat kunststofverwerkers binnen beide moederfederaties opnieuw met elkaar in overleg konden gaan. Deze samenwerking is een absolute meerwaarde, wat onder meer werd aangetoond in de projecten in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid in Vlaanderen en de Fabriek van de Toekomst.

Federplast.be spitste zich de voorbije jaren toe op het informeren van leden-bedrijven over haar hoofdmarkten verpakking, bouw en automobiel. Ze nam diverse initiatieven ter ondersteuning van de transitie naar hernieuwbare en gerecycleerde grondstoffen en de zorg voor milieu en gezondheid. De voorbije jaren is door innovatie en een stijgend hergebruik de ecologische voetafdruk van kunststoffen sterk verminderd. Kunststoffen zijn geëvolueerd naar een materiaal voor hoogwaardige, technologisch geavanceerde en competitieve productoplossingen. Door hun licht gewicht en isolerende eigenschappen bieden zij een oplossing voor het tegengaan van de klimaatverandering en voor een zorgzame omgang met schaarse grondstoffen.

Petri Ven, een 49-jarige bouwkundig ingenieur, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de industrie, zowel binnen de metaalverwerkende als kunststofverwerkende nijverheid. Ondertussen is hij al 4 jaar actief voor essenscia, die hem detacheerde als senior adviseur Bouw en Normalisatie bij Federplast.be. Met Petri Ven komt er ongetwijfeld een nieuwe wijze van aanpak. Zelf ziet hij zich eerder als een analytisch denker, iemand die graag structuur brengt in zaken, maar ook als een teamspeler.

“Ik kijk er erg naar uit om de leiding van Federplast.be over te nemen. Het is zowel een uitdaging als een hele eer. Een uitdaging omdat bedrijven vandaag geen andere keuze hebben dan hun producten te optimaliseren, wat overleg en cross-sectorale werking vereist. Dat kan het beste binnen federaties zoals Federplast.be. Een hele eer omdat ik de fakkel mag overnemen van de ervaren Geert Scheys die drie decennia lang de federatie in al haar hoedanigheden heeft geleid. Ik aanvaard deze aanstelling dan ook in het volle vertrouwen dat ik zal kunnen rekenen op de steun van alle leden-bedrijven”, aldus Petri Ven.

Stéphane Dalimier, voorzitter van Federplast.be vzw, bevestigt dat “met Petri Ven heeft Federplast.be de juiste persoon gekozen om in deze economisch uitdagende tijden de competitiviteit van de kunststof- en rubber-verwerkende industrie in België te verzekeren, in samenwerking met de Europese federaties EuPC (kunststoffen) en ETRMA (rubber) en met onze Belgische moederfederaties Agoria en essenscia. Petri Ven treedt in functie vanaf 1 januari 2014 en zal in zijn nieuwe functie tot 31 mei 2014 worden bijgestaan door zijn voorganger Geert Scheys.“

Op de foto: v.l.n.r: afscheidnemende secretaris-generaal Geert Scheys, voorzitter Stéphane Dalimier en de nieuwe secretaris-genraal Petri Ven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.