Nieuws Antwerpen Petronas zoekt bijkomend personeel

Petronas zoekt bijkomend personeel

Petronas zoekt bijkomend personeel

mercedesDe smeeroliënfabriek van Petronas in Hemiksem kreeg extra orders binnen van de Duitse autoconstructeur Mercedes. Het bedrijf neemt daardoor extra mensen in dienst. “Onze groei is vandaag substantieeol”, zegt algemeen directeur Philippe Roosen. “Wij zetten bovendien ook in op de versterkte professionalisering van ons team.” Petronas organiseert in dit opzicht op 22 februari e.k een jobdag. Production operators en onderhoudstechnici kunnen er intekenen op tien jobs.

Er liggen ongetwijfeld vele duizenden zeemijlen tussen Hemiksem, Aartselaar en Maleisîë. Toch leggen elke maand verscheidene olietankers aan bij de blending plant van Petronas Lubricants Belgium, het vroegere Sun Oil. In Hemiksem worden vele types smeerolie aangemaakt. Die worden gebruikt in de autosector, de maritieme wereld, de voedingssector, de bouw enz. In het labo van Aartselaar wordt de samenstelling van de oliën aangestuurd.

Petronas is onderhand een van de grootste olieconcerns ter wereld. Het Maleisische concern kocht in 2007 het bedrijf FL Selenia, een Italiaanse onderneming. Die had enkele tijd voordien de installaties in Hemiksem gekocht van de familie Lenorst. De familie Lenorst had de installaties dan weer zelf via een management buy-out overgenomen van het toenmalige Amerikaanse Sun Oil. Sun Oil is ondertussen omgedoopt tot Petronas Lubricants Belgium. Het bedrijf wordt vandaag geleid door een management team. Kris Van den Bogaert fungeert als CEO en als head operations Europe.

In Hemiksem worden zo’n 700 verschillende smeeroliën geblend. Die gaan naar de meest onderscheiden klanten. De installaties draaien vandaag op zo’n 45.000 ton. De olie wordt rechtstreeks aangevoerd uit Maleisië. In Hemiksem kunnen zeeschepen tot 22.000 ton aanleggen.

Het labo in Aartselaar werkt in functie van de vraag van de klanten. De specialisten van het bedrijf kunnen de smeeroliën afstellen op de productie- en verwerkingsmogelijkheden van de afnemers.

Petronas Lubricants Belgium stelt zo’n 85 mensen tewerk. Daarvan 40 in de blending plant.

“We groeien vandaag sterk door”, zegt algemeen directeur Roosen. “Dat heeft voor een stuk te maken met de nieuwe contracten die we als groep konden afsluiten met Daimler, de producent van oa. Mercedes. Petronas heeft al een hele tijd samenwerkingsakkoorden met Daimler. Wij leveren in dit opzicht motorolie voor het merk Mercedes. Het aantal landen waarvoor wij produceren is onlangs sterk uitgebreid. Wij hebben ook een aantal grote bedrijven als nieuwe klanten binnengehaald zoals Atlas Copco bv. Wij werken bovendien ook commercieel samen met Daimler als bv. co-sponsor in de Formule 1 en de Deutsche Touring Mannschaft (DTM).”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer