Nieuws Antwerpen Peugeot verhuist van Antwerpen naar Wilrijk

Peugeot verhuist van Antwerpen naar Wilrijk

Peugeot verhuist van Antwerpen naar Wilrijk

intervestDe Franse autoconstructeur Peugeot verhuist van de Karel Oomsstraat in Antwerpen naar een nieuwe site langs de Boomsesteenweg in Wilrijk. Het voorste gedeelte van een bestaand pand wordt er omgebouwd tot showroom annex werkplaats. Het gaat om een project van pakweg 3,3 miljoen euro.

Het gebouw Neerland I in Wilrijk is eigendom van de bevak Intervest Offices and Warehouses uit Berchem. Intervest investeert in kantoorgebouwen en logistieke panden en heeft daartoe een portefeuille opgebouwd van 581 miljoen euro (2012). 86% van de beschikbare gebouwen is verhuurd.

“Wij verhuren Peugeot een bebouwde oppervlakte van 5.000 vierkante meter op een terrein van nagenoeg 11.000 vierkante meter, inclusief parkings”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Paul Sols van Intervest. De transactie loopt over 15 jaar. “Wij gaan de investering financieren uit onze beschikbare kredietlijnen. Wij zullen in de deal met Peugeot een jaarlijkse huuropbrengst van 600.000 euro genereren.”

Ook voor Peugeot lijkt de deal met Intervest een aantrekkelijke zaak. De autoconstructeur kan weg uit de stad waar de parkeermogelijkheden vrij beperkt waren. De vestiging langs de Boomsesteenweg versterkt bovendien het clustereffect met andere autoconstructeurs. Nogal wat potentiƫle klanten houden er nu eenmaal van om op zoek nar een nieuwe wagen meerdere showrooms aan te doen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt CitroĆ«n-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer