Nieuws Antwerpen Philippe Jans gaat voor nationale titel

Philippe Jans gaat voor nationale titel

Philippe Jans gaat voor nationale titel

grietjeBij de verkiezing van de jonge ondernemer van het jaar bij JCI duimt Antwerpen voor Philippe Jans van Biolectric. JCI (Junior Chamber International) organiseert  in Aalst de officiële manifestatie waarop gekozen wordt uit vijf actieve Vlaamse entrepreneurs. Die vertegenwoordigen elk voor zich hun eigen provincie. Philippe Jans en Biolectric uit Temse lijken een ernstige kans te maken.

De concurrentie mag evenwel niet onderschat worden. De vier andere Vlaamse provincies hebben elk voor zich eveneens een ernstige kandidaat-winnaar afgevaardigd: het gaat om Bart Swinnen van Luminex Lighting Control Equipment uit Hechtel-Eksel, Benjamin Rieder van Bubble Post uit Gent, Samuel De Wever van Destiny uit Zaventem en Patrick Reyntjens uit Zwevegem.

Philippe Jans heeft zich met Biolectric op de markt van de alternatieve energievoorziening gegooid. Daarbij is uitgegaan van de stelling dat in de mest van één koe over één jaar evenveel energie steekt als in 400 liter diesel. Biolectric heeft in dit opzicht een zogenaamde pocket biomethaangasinstallatie ontworpen die op het niveau van de individuele boerderij groene energie aanmaakt op basis van rundermest. Biolectric is ondertussen al vier jaar operationeel en is onderhand uitgegroeid tot een team van 15 personeelsleden. Het bedrijf heeft recent ook zijn internationale vleugels uitgeslagen, met vertegenwoordiging in 7 Europese landen van Zweden tot Italië. In België zijn ondertussen al meer dan 70 installaties gebouwd. Pocketmethaangasinstallaties hebben niet de nadelen van grootschalige biogasinstallaties die een overlast veroorzaken aan geurhinder en transport.

Biolectric en Philippe Jans haalden het in Antwerpen van hun rivalen Via Futura en Bart van Zele, Jorik Romboouts van Rombit en Thierry Kirchstein van de United International Business School. De keuze van de jury onder Dimitri Baeten en van de commissie onder voorzitster Griet François kreeg unanieme lof.

JCI is als Junior Chamber International een actieve internationale organisatie die al meer dan 100 jaar de activiteiten van jonge ondernemers steunt.

Foto: Philippe Jans (tweede van rechts) toast op zijn Antwerpse titel met Griet François, Ludwig Caluwé en Koen Claesen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.