Nieuws PIA Group gaat in zee met automatiseringsspecialist Comax

PIA Group gaat in zee met automatiseringsspecialist Comax

Foto: PIA Group

PIA Group gaat in zee met automatiseringsspecialist Comax

GENT – BRASSCHAAT – Comax, de solutionspecialist voor optimalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen, is overgenomen door PIA Group, de accountancy en advisorygroep uit Gent. Comax blijft na de overname als een aparte entiteit opereren voor zijn eigen klantenportefeuille, waar ook heel wat accountantskantoren deel van uitmaken.

Comax werd opgericht in 2013 door Géry Lambrechts en Ellen Van Muylder. Zij blijven na de overname de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening nemen. Comax is gespecialiseerd in de digitalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen met de klemtoon op kmo’s en specifieke sectoren, zoals accountancy, groothandel en transport.

De oplossingen van Comax spitsen zich toe op de optimalisatie van processen, tijdwinst en meer efficiëntie. Het bedrijf evolueerde op 10 jaar tijd naar een team van 13 procesanalisten, developers, en supportspecialisten. “Automatisering is in 2023 echt een basisbehoefte voor ondernemingen”, vertelt Géry Lambrechts. “Onze oplossingen maken het werk gewoon makkelijker. En dat in alle sectoren.”

Onafhankelijk

Comax heeft heel wat accountancygroepen als klant. PIA Group was daar een van. Vanuit die samenwerkingen merkten Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, Ellen Van Muylder en Géry Lambrechts heel wat overeenkomsten in hun ondernemingscultuur.

Zo groeiden beide partijen naar elkaar toe. Al is onafhankelijkheid de hoeksteen van de samenwerking. “Onze klanten uit de accountancysector kunnen gerust zijn. We werken nu ook al voor een groot aantal accountantskantoren. Dat gebeurt altijd in vertrouwen. En voor dat vertrouwen staan Géry en ik ook na de overname persoonlijk borg”, maakt Ellen Van Muylder zich sterk. “Wij creëren oplossingen maar daarbij gaan we nooit tot aan de data. De compliance is 100% gegarandeerd.”

Steven Brouckaert, voorzitter en oprichter van PIA Group, bevestigt dat. “Comax blijft ook na de overname een volledig apart bedrijf. We zullen onze bedrijfsklanten gewoon naar hen doorverwijzen.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.