Nieuws Antwerpen Pidpa biedt landbouwers gratis irrigatiewater

Pidpa biedt landbouwers gratis irrigatiewater

Pidpa biedt landbouwers gratis irrigatiewater

ANTWERPEN/ESSEN – Drinkwatermaatschappij Pidpa stelt gratis water uit verschillende productiecentra uit de regio ter beschikking van landbouwers. Die moeten wel reserveren om het water te komen ophalen.

Pidpa, met hoofdkantoor in Antwerpen, staat in voor het kraanwater in zowat de hele provincie Antwerpen. Nadat we enkele weken geleden opnieuw zijn geconfronteerd met een lange periode van droogte, die zijn impact heeft op natuur en landbouw, wil Pidpa een antwoord bieden.

“Als integraal waterbedrijf wil Pidpa zoeken naar oplossingen en concepten voor de waterproblemen van vandaag en morgen”, zegt Eddy Troosters, ceo van Pidpa. “Zo worden vandaag heel wat landbouwers geconfronteerd met een acuut tekort aan water, broodnodig voor het bewateren van hun gewassen.”

Pidpa heeft onderzocht hoe het een helpende hand kan bieden. Bij de productie van kraanwater recycleert Pidpa zoveel mogelijk het gebruikte bedrijfswater. Een deel, onder meer voor het spoelen van de zuiveringsinstallaties, wordt in de bodem geïnfiltreerd om zo het grondwater opnieuw aan te vullen.

“Dat spoelwater stelt Pidpa nu gratis ter beschikking van landbouwers. Het is ter beschikking in onze waterproductiecentra van Balen, Essen, Grobbendonk, Herentals en Westerlo.”, licht Eddy Troosters toe.

Landbouwers kunnen via de website van Pidpa een aanvraag voor het water indienen. Het irrigatiewater afhalen kan alleen op reservatie omdat de waterproductiecentra niet zomaar toegankelijk zijn om veiligheidsredenen.

Meer info op http://www.pidpa.be/irrigatiewater

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.