Nieuws Pidpa geeft landbouwers in de provincie gratis ‘restwater’

Pidpa geeft landbouwers in de provincie gratis ‘restwater’

Foto Karel Hemerijckx

Pidpa geeft landbouwers in de provincie gratis ‘restwater’

ANTWERPEN – Watermaatschappij Pidpa gaat net als vorig jaar restwater van haar kraanwaterproductie gratis beschikbaar maken voor landbouwers, om te gebruiken voor de irrigatie van gewassen.

Pidpa doet dat naar eigen zeggen omdat Vlaanderen steeds vaker wordt geconfronteerd met periodes van langdurige droogte, met grote gevolgen voor de landbouw.

Bij de productie van kraanwater recycleert Pidpa zo veel mogelijk het gebruikte proceswater. Een deel ervan, onder meer voor het spoelen van de zuiveringsinstallaties, wordt in de bodem geïnfiltreerd om zo het grondwater opnieuw aan te vullen.

“Dit spoelwater stelt Pidpa nu gratis ter beschikking van landbouwers in de waterproductiecentra van Balen, Essen, Grobbendonk, Herentals en Westerlo”, zegt CEO Eddy Troosters. Geïnteresseerde landbouwers kunnen een aanvraag indienen op www.pidpa.be. Het afhalen van het irrigatiewater is alleen mogelijk na reservatie.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.