Foto: POM Antwerpen

Pierre De Strycker stapt op als CEO van POM Antwerpen

ANTWERPEN - Pierre De Strycker legt, twee jaar na zijn intrede als algemeen directeur van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM), op 31 maart zijn functie neer. Chris Brouwers zal tijdelijk de rol van waarnemend algemeen directeur op zich nemen.

“Ook al was het een bijzonder interessante en aangename opdracht die hij elke dag met het grootste plezier volbracht, toch heeft hij beslist in te gaan op een externe opportuniteit die hij moeilijk kon laten schieten”, klinkt het bij POM.

Samen met de provincie start POM Antwerpen momenteel een selectieprocedure op voor een opvolger. In tussentijd, zo laat het bedrijf weten, neemt Chris Brouwers, departementshoofd Economie bij de provincie Antwerpen, de rol van waarnemend algemeen directeur op.

Pierre De Strycker (56) studeerde af als Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen en de KULeuven. Hij deed ervaring op in diverse functies in verschillende sectoren. Van 2004 tot 2007 bekleedde hij de functie van marketingdirecteur van stad Antwerpen. Verder was hij onder meer aan de slag als jurist, bankier en algemeen directeur. De Strycker werkte ook tien jaar lang in de horecasector, de laatste jaren als CFO bij J&M Catering.

De Strycker zal voortaan de functie van CFO bij Compass Group Belgium, een groot cateringsbedrijf, op zich nemen. Geen onbekend terrein dus voor de doorwinterde general manager.