Nieuws Antwerpen Piet Piraat haalt het van Pret Piraat

Piet Piraat haalt het van Pret Piraat

Piet Piraat haalt het van Pret Piraat

pietPiet Piraat heeft zijn Nederlandse rivaal Pret Piraat aan zijn degen geregen. Studio 100, de werkgever van Piet Piraat nam het niet dat de Nederlanders van de kindershow Flappelientje de figuren van het bedrijf uit Schelle schaamteloos copieerden. De rechtbank van Amsterdam heeft Flappelientje daarom veroordeeld.

De Nederlandse rechter heeft zijn uitspraak heel degelijk voorbereid. Na een grondige doorlichting van figuren als Kabouter Plop, Kabouter Kwebbel, Kabouter Lui, Piet Piraat en nog meer kleurrijke persoonlijkheden uit de wereld van Studio 100 kwam hij tot de conclusie dat de Nederlanders van Flappelientjes kindershow effectief inbreuk pleegden op de merkrechten van Studio 100. Een figuur als Pret Piraat lijkt nagenoeg 100% op Piet Piraat. De kleuren, de kledij en de lange neuzen met een rood puntje van de Nederlandse helden lijken helemaal gecopieerd op de Vlaamse figuren.

De dagvaarding die Studio 100 daarom inbracht lijkt volgens de rechter daarom helemaal gerechtvaardigd. De Nederlanders werden er daarom toe veroordeeld om het gebruik van die figuren onmiddellijk te stoppen op straffe van een boete van 500 euro per dag. Bovendien moet een onafhankelijke accountant uitmaken hoeveel Flappelientje ondertussen verdiend heeft met de commercialisering van die naäpers. De Nederlanders moeten trouwens ook de proceskosten betalen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.