Nieuws Antwerpen Pieter Janssens van Intracto wint JCI award

Pieter Janssens van Intracto wint JCI award

Pieter Janssens van Intracto wint JCI award

intracto pieterPieter Janssens van Intracto uit Olen is de winnaar van de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar 2014. Tijdens de 10de editie van deze award uitreiking werd hij verkozen uit de vijf winnaars van de provinciale voorverkiezingen. De andere finalisten waren David Houthoofd van Aquality Protect (West-Vlaanderen), Dirk Loeckx en Wim Van Hecke van icoMetrix (Vlaams-Brabant), Stijn De Rammelaere en Timothy Desmet van Profacts (Oost-Vlaanderen) en Yves Maes van Containers Maes (Limburg).

JCI staat voor Junior Chamber International en is een internationale non profit organisatie voor jonge leiders en ondernemende mensen (tussen 18 en 40 jaar). JCI biedt aan jonge mensen de kans om hun leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen.

Met meer dan 400 aanwezigen werd de finale van de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar op 21 mei in de Bijloke in Gent druk bijgewoond. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer jonger dan 40 die zich heeft weten te onderscheiden als creatieve en duurzame ondernemer. Een vakkundige jury, samengesteld uit oud-winnaars, beroepsorganisaties en specialisten uit de privésector, beoordeelde de dossiers van de vijf finalisten. Uiteindelijk kozen zij voor Pieter Janssens van Intracto in Olen op basis van zijn eigenzinnige visie op ondernemen en de sterke groei die het bedrijf doormaakte sinds 2005.

Pieter Janssens won op 20 maart in Antwerpen de provinciale voorronde. Zijn bedrijf Intracto zag het levenslicht in 2005. In acht jaar tijd slaagde de nu 29-jarige ondernemer er in Intracto uit te bouwen tot een full service digital agency met meer dan 50 medewerkers en verschillende dochterondernemingen. Intracto legt de focus 100% op digitaal.

De Intracto Group is een specialist in online communicatie. Een kwalitatieve webdesign is de laatste jaren ook voor KMO’s een absolute prioriteit. In hun onmiddellijke omgeving zijn de aanbieders van webdesign echter veelal klein. De Intracto Group kan in dit opzicht een alternatief bieden. “Door onze strategische overnames van klanten vergroten we zelf ook onze reikwijdte en kunnen we als ervaren groep gemakkelijk kwalitatieve en budgetvriendelijke weboplossingen aanbieden”, zegt Pieter Janssens. De focus van het bedrijf is daarbij geleidelijk aan verschoven van lokale naar grotere nationale en zelfs internationale klanten.

In de afgelopen jaren nam Intracto al het webbedrijf Bright Sites uit Herentals over alsook de klantenportefeuille van Via Futura uit Antwerpen. Enkele tijd terug werd ook de klantenportefeuille van Intago overgenomen. “We zijn daarbij een van de koplopers in webdesign geworden”, zegt Pieter Janssens.

De pakweg 80 klanten van Intago kwamen onder de vleugels van Bright Sites dat zich specifiek op KMO’s oriënteert. Intago was tot nog toe vooral actief in de brede omgeving van Leuven en Hasselt. Aan de andere kant blijft er ook een actieve samenwerking gegarandeerd tussen Bright Sites en Intracto. “Zo kunnen ook kleinere klanten profiteren van een professionele service”, zegt Janssens nog.

Andere finalisten

Eén van de vier andere finalisten was David Houthoofd van Aquality Protect in Lauwe. Dit bedrijf met 31 werknemers is gespecialiseerd in vochtbestrijding en isolatie in residentiële woningbouw. Vlaams-Brabant werd vertegenwoordigd door Dirk Loeckx en Wim Van Hecke van icoMetrix, gevestigd in Leuven. Zij richtten het bedrijf op in 2011 en bieden baanbrekende software aan die onder andere hersenvolumes meeet, wat van belang is voor verschillende hersenaandoeningen zoals Alzheimer.

Het Oost-Vlaamse duo Stijn De Rammelaere en Timothy Desmet van Profacts won de Award in Oost-Vlaanderen op 25 maart. Hun onderneming is gevestigd in Eke en biedt zijn klanten diensten op het vlak van marktonderzoek en het uitwerken van een bedrijfsstrategie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. En Yves Maes van Containers Maes in Tessenderlo was de Limburgse finalist. Hij begon 12 jaar geleden met een bedrijf in recyclage. Vandaag beschikt het bedrijf over sites in Tessenderlo, Vilvoorde en Herenthout.

.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.