Nieuws Antwerpen Pingpongen met collega's-starters

Pingpongen met collega's-starters

Pingpongen met collega's-starters

pingpongDe 24-jarige Gentse ondernemer Mathieu Claeys is iemand die van aanpakken weet. Zijn cross marketingbureau Iguazu verzamelde de jongste twee jaar al de nodige adelbrieven met het organiseren van diverse fel gesmaakte evenementen waarbij sport en netwerking een centrale rol spelen. Hij pakt nu uit met “Fils de la palette”, een nieuw netwerkevenement dat jonge bedrijven met elkaar in contact brengt via een pingpongcompetitie. Na de opstart in Gent wil hij het concept nu ook uitrollen in Antwerpen en Brussel.

“Iedereen heeft de mond vol van netwerken, maar op een evenement met traditionele hapjes en drankjes zie ik mensen toch vaak een zucht van verlichting slaken als ze bekenden zien opduiken zodat ze niet langer met hun glaasje in een hoekje blijven staan. Toen ik bij een bezoek naan New York het concept leerde kennen van een bar en restaurant waarin pingpongtafels het ijs tussen de aanwezigen helpen breken, voelde ik meteen aan dat het ook iets voor bij ons zou kunnen zijn, maar dan wel vanuit de invalshoek om het netwerken tussen bedrijven te vergemakkelijken. Ik weet immers dat bij veel collega-ondernemers die actief zijn in de technologische en creatieve sector een pingpongtafel in de bedrijfsruimte staat.”

Mathieu Claeys kon in Gent meteen 26 bedrijven warm maken om mee te doen aan een competitie op vier speeldagen in november. Daarbij enkele van de bekende start-ups zoals Showpad, Story Me, Bubble Post en In The Pocket. “We hebben 48 pingpongtafels gekocht”, zegt hij “en konden ook brouwerij Moortgat overtuigen om met hun pilsmerk Vedett het evenement te sponsoren. De puzzelstukjes passen immers naadloos in elkaar: met een biertje en een pingpongpallet op een informele manier contacten leggen met jonge mensen van andere bedrijven. Dit is gewoon iets waar de sterk levende start-upscene in Gent zat op te wachten.”

Het netwerkaspect is het belangrijkst en komt ook tot uiting in het feit dat er op de site nieuws zal komen over en voor de deelnemende “community” , maar tegelijk heeft Mathieu Claeys ook een competitie-element ingebouwd. “Zowel de winnaars van de bedrijfscompetitie als de van de individuele competitie worden na de vierde speeldag beloond met een pingpongtafel.”

Claeys en zijn team willen het concept ook uitrollen in Antwerpen en Brussel, en hoewel het daar iets langer duurt om de inschrijvingen rond te krijgen, maakt Mathieu Claeys zich sterk dat dit nieuwe netwerken na het werk ook daar zal aanslaan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beveren, Boom
Beveren

Staci Groep neemt SEPIA over

Het Boomse Staci groep, de Europese leider in detailpicking, neemt SEPIA uit Beveren over. Hiermee versterkt het zijn aanwezigheid op… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.