Nieuws Antwerpen PIT Antwerpen trots op restauratie Kasteel d'Ursel

PIT Antwerpen trots op restauratie Kasteel d'Ursel

PIT Antwerpen trots op restauratie Kasteel d'Ursel

urselPIT Antwerpen voert vandaag ook restauratiewerkzaamheden uit aan de kerk van Stabroek. PIT is gespecialiseerd in verbouwingen, herstellingen en gevelwerken. “Ons boekjaar 2015 is vandaag alweer helemaal volgeboekt”, zegt gedelegeerd bestuurder Kristof Joosen. “Moet ook wel want in onze sector moet je ver vooruit kijken. Het gaat effectief goed maar het mag nog altijd beter….”

PIT Antwerpen
werkt in grote mate voor de overheid. Sociale huisvestingsmaatschappijen, De Lijn, scholen, kerken. “Maar we restaureren ook kastelen en oude hoeves” zegt Kristof Joosen. “Een van onze paradepaardjes is bv. het Kasteel D’Ursel in Hingene dat we onlangs mee heropgefrist hebben.”

Met een omzet tussen de 30 en de 35 miljoen euro maakt PIT vandaag deel uit van de Franse groep Eiffage. Het bedrijf werd zo’n 25 jaar geleden in Hoevenen opgezet door het Duitse Strabag. In 2001 werd de onderneming enkele jaren verzelfstandigd vooraleer ze in 2008 Frans werd. De groep Eiffage controleert vandaag vanuit Brussel zo’n 15 Belgische bouwondernemingen. “Dat betekent voor ons weliswaar flink wat rapporteringswerk naar onze hoofdzetel toe maar voor de rest leven wij hier in Kapellen vrij autonoom”, zegt Kristof Joosen nog. “Zo lang de firma goed draait uiteraard…”

PIT stelt vandaag in Kapellen zo’n 90 mensen tewerk. Neen, er wordt niet onmiddellijk gezocht naar bijkomende werkkrachten “maar hele goede stielmannen mogen zich uiteraard nog altijd aanmelden. Het komt erop neer dat onze mensen heel wat ervaring en expertise hebben. We zetten elk jaar een klantenenquête op en dan krijgen we ook iedere keer weer een heel goede beoordeling.”

Het feit dat het project van het Kasteel D’Ursel de Monumentenprijs in de wacht sleepte zal daar allicht niet vreemd aan zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.