Pittaman de échte koning van de pitta

pittaoutta

Hij begon er ooit mee als student in een pittabar. Hij kent de markt dus als geen ander. Met Pittaman zette Bruno Meyer in 1985 zijn eigen bedrijfje op. Vandaag is Pittaman in Schoten een dynamische KMO die verleden jaar als vleesverwerkend bedrijf tekende voor een omzet van liefst 2 miljoen euro.

Pitta en kebab, het zijn producten die de laatste jaren hun doorbraak hebben beleefd op de Vlaamse markt. Bruno Meyer was er meteen bij. Hij onderkende de groeimogelijkheden van het nieuwe product in de markt. Zeker onder jongeren en allochtonen. Met Daddy Cool zette hij een commercieel logo in de markt dat na verloop van tijd een ruime bekendheid kreeg.

Vandaag draait Pittaman dan ook op volle toeren. De fabriek in Schoten werd enkele tijd geleden uitgebreid maar het ziet er naar uit dat er straks opnieuw iets zal moeten gebeuren. Ondertussen is het productassortiment immers enorm verruimd. Van voorverpakte maaltijden tot veggies, tortilla's, gevulde paprika's, Thai food, Greek meals, Mexicaanse toestanden enz. Alle producten zijn IQF: individually quick frozen. "Met de commerciële lancering van een nieuw type kebab, halal gecertificeerd hopen we onze markt nog verder te verruimen", zegt Bruno Meyer. Het gaat om onze authentic hebab. "Wij gaan in de komende weken een publicampagne lanceren om het product in de markt te zetten. Wij hebben ondertussen ook een eigen commerciële vertegenwoordiger in Nederland die er de lokale markt voor ons moet open gooien."

Uiteraard is de productie van diepgevroren pitta nog altijd een van de steunberen onder het bedrijf. Pitta wordt oa. in bulk geleverd als halffabrikaat aan een aantal voedingsbedrijven die het nadien verwerken in hun eigen producten. Verder aan horecazaken, pittabars en de retailsector.

Bij Pittaman werken zeven man.