Nieuws Antwerpen Plan 04 zet een aantal Antwerpse gebouwen en architecten in de kijker

Plan 04 zet een aantal Antwerpse gebouwen en architecten in de kijker

Plan 04 zet een aantal Antwerpse gebouwen en architecten in de kijker

Plan 04, de nieuwste editie van PLAN magazine, het luxe vakblad voor én door de architect, is onlangs verschenen. Dit magazine 200 pagina’s dik, beschikbaar in een Nederlandstalige en in een Franstalige uitgave, wordt gratis verspreid naar ongeveer 13.000 architecten alsook de 200 grootste projectontwikkelaars in ons land.
De 30 knapste Belgische architectuurprojecten van gerenommeerde architecten krijgen redactionele aandacht.

“België mag dan wel vooral bekend staan om zijn lintbebouwing, Plan toont dat onze hedendaagse architecten vooral inspelen op context en omgeving. De volgende editie van Plan wordt over een andere boeg gegooid. Plan 05 zal volledig focussen op residentiële projecten. Van villa tot loft. Van appartement tot rijhuis”, zegt Mies Crols van Uitgeverij Balfin.

Een van de opvallende Antwerpse projecten in de huidige editie is Gebouw O.
META, het architectuurbureau van Niklaas Deboutte en Eric Soors, realiseerde in samenwerking met Storimans Wijffels architecten en Tractebel in opdracht van de UA Gebouw O: een auditorium- en onderzoeksgebouw in het hart van de campus Drie Eiken in Wilrijk.

Gebouw O biedt naast 8 auditoria, 2 microscopiezalen, 1 bioruimte en 1 practicumzaal ook ruimte aan een reprografische dienst, 216 fietsenstalplaatsen en 2 ruime inkomhallen.
Zowel de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen als Biologie vinden er een onderkomen. Waar de studenten vroeger verspreid waren over verschillende campussen in Antwerpen, worden ze nu verenigd in één gebouw dat rechtstreeks communiceert met zijn omgeving door een opmerkelijke gevel waarin de student figureert.

“Gebouw O is een helder en compact volume, een eye-catcher voor de campus met een zo klein mogelijke ruimtelijke stempel”, zegt architect Eric Soors.

Ook het iconische nieuwe Havenhuis dat in september 2016 in gebruik is genomen en waarvoor Zaha Hadid Architects samen met Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen de wedstrijd won, heeft een plaatsje in Plan 04. En zo zijn er nog enkele gebouwen in terug te vinden die zich situeren in Antwerpen of ontworpen werden door architecten uit Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.