Nieuws Antwerpen Plannr.eu lanceert platform voor expats

Plannr.eu lanceert platform voor expats

Plannr.eu lanceert platform voor expats

ANTWERPEN – De meeste mensen die verhuizen naar het buitenland, waaronder expats, moeten hun plan trekken en zelf alles regelen. Het Antwerpse Plannr.eu lanceert daarom een platform om expats van en naar België beter te begeleiden. In een aantal clicks vinden ze vanaf nu gemakkelijk hun weg doorheen het bos van administratie, taal, wetgeving, belastingen, visum en verzekeringen.

Team van Plannr.eu.

Mensen die naar het buitenland willen verhuizen kunnen op Plannr.eu gratis terecht voor een gepersonaliseerde planning van A tot Z. Ze kunnen er in een aantal klikken een bankrekening, verzekeringen of taallessen aanvragen. Ook voor kleinere, praktische zaken zoals een belastingaangifte, het vinden van een geschikte school of hulp bij administratie, kunnen ze op Plannr.eu rekenen.

Jelle Butzen, cto van Plannr.eu: “De processen die komen kijken bij het verhuizen, verschillen per land én vereisen contacten in verschillende sectoren, van vastgoed, logistiek, overheden, legal tot verzekeringen en banking. Door enerzijds ons platform open te stellen en anderzijds de kennis van alle stakeholders samen te brengen, kunnen we de brug vormen tussen de eilandjes die met de loop der tijd ontstaan zijn.”

Plannr.eu werkt daarvoor samen met overheden en externe kwalitatieve dienstverleners, zoals verhuizers, fiscaal experts, makelaars, relocation agencies en banken.

Eerst België, dan de wereld

Plannr.eu is vandaag gratis beschikbaar voor expats die naar België verhuizen. Ook voor Belgen die naar het buitenland willen gaan, bieden ze binnenkort hun diensten aan. Het team werkt actief aan een uitbreiding naar een tiental andere landen en is daarvoor in gesprek met verschillende partners. “Dankzij onze schaalbare software en aanpak kunnen we ook snel naar het buitenland uitrollen”, vertelt Pieter Moeremans, ceo van Plannr.eu.

Plannr.eu, deel van accelerator Start it @KBC, die innovatieve en schaalbare start-ups begeleidt, haalde in 2018 250 000 euro seedfunding op via een combinatie van privé-investeerders en Spreds. Om de ambities binnen en buiten Europa kracht bij te zetten, start het team van Plannr.eu eind deze zomer een tweede financieringsronde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.