Nieuws Antwerpen Plantageholding Sipef komt in ademnood

Plantageholding Sipef komt in ademnood

Plantageholding Sipef komt in ademnood

SONY DSCAntwerpen heeft een trots koloniaal verleden. In de afgelopen jaren is dat evenwel finaal verloren gegaan. Enkel de plantageholding Sipef uit Schoten staat nog altijd overeind. Het bedrijf van de familie Bracht en de holding Ackermans and van Haaren doet nostalgische herinneringen boven komen.

Sipef heeft het evenwel zeker niet makkelijk. De aanhoudende crisis op de grondstoffenmarkten zorgen voor moeilijkheden. Sipef produceert op zijn onderscheiden plantages vooral palmolie, rubber en thee.  Het gaat dan om landen als Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea en Kenia. De druk op de prijzen heeft de afgelopen maanden de betere volume-opbrengsten compleet weggeveegd. In die mate dat  zowel de omzet als het bedrijfsresultaat zwaar onder druk kwamen.

Sipef tekende tijdens het eerste halfjaar voor een omzet van nog “maar” 117 miljoen dollar. In diezelfde periode van verleden jaar werd nog 157 miljoen dollar gehaald. Het bedrijfsresultaat werd daardoor nagenoeg gehalveerd tot 19 miljoen dollar.

Het management van de groep tekent dan in zijn halfjaarverslag enigszins bezorgd aan “dat de kasstroom vandaag niet meer voldoende is om de uitbouw van de plantages verder te kunnen financieren met eigen middelen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.