Nieuws Antwerpen Platform Ik Help Helden ondersteunt lokale helden en handelaars

Platform Ik Help Helden ondersteunt lokale helden en handelaars

Platform Ik Help Helden ondersteunt lokale helden en handelaars

EDEGEM – Naar het idee van de Edegemse initiatiefneemster Catherine Callens wordt op 12 mei, niet toevallig de Dag van de Verpleging, het online platform ikhelphelden.be gelanceerd. Via het platform kunnen mensen hun lokale helden een product of maaltijd voor een bedrag van 25 euro schenken. Elke gift komt rechtstreeks van lokale restaurants en winkels om ook hen een hart onder de riem te steken.

Met Ik Help Helden wil initiatiefneemster Catherine Callens mensen de kans geven om hun lokale helden, zoals dokters, verplegers, vuilnisophalers, winkelpersoneel, enzovoort, met meer dan alleen applaus en witte lakens te ondersteunen.

“De persoonlijke verhalen van dokters en verpleegsters, maar ook winkelpersoneel die zich dagelijks in de strijd gooien raken me echt. En dan al die lokale handelaars die dreigen kopje-onder te gaan… Ik wilde een manier vinden om beide een hart onder de riem te steken. Als trotse Edegemnaar stapte ik met mijn idee naar Koen Metsu, die gelukkig direct enthousiast was”, zegt Catherine Callens.

Als burger koop je een maaltijd of product van 25 euro aan bij een lokale winkel of restaurant. Die kan je dan schenken aan een held naar keuze, bijvoorbeeld het UZA, de medewerkers van de lokale supermarkt of het woonzorgcentrum Immaculata. Voorlopig vind je enkel handelaars en helden uit Edegem terug op het platform. Op termijn is het de bedoeling om alle helden nationaal te ondersteunen.

Bekende Edegemnaars Linde Merckpoel, Vincent Fierens en Geert Hunaerts zetten alvast hun schouders mee onder het platform. “Persoonlijk vind ik dit initiatief heel tof, omdat ik zo ook voor de vele mensen in de zorg die ik niet ken en die niet in mijn straat wonen toch iets kan betekenen”, vertelt Linde Merckpoel.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.