Nieuws Antwerpen Platform Squire koppelt stagiair aan stageplaats

Platform Squire koppelt stagiair aan stageplaats

Nour-Saïd Sebaoui stampte in 2019 het digitale platform Squire uit de grond.

Platform Squire koppelt stagiair aan stageplaats

Nour-Saïd Sebaoui stampte het digitale platform Squire uit de grond. Het stageplatform Squire zorgt voor de verbinding tussen stagiairs en bedrijven, en wil beide partijen volledig ontzorgen in de zoektocht naar een ideale stageplaats of stagiair. Ook het Limburgse ITZU participeert nu in deze jonge start-up uit Kontich.

Na een paar minder positieve ervaringen in zijn zoektocht naar een geschikte stageplaats, kwam Nour-Saïd tot de conclusie dat dit beter moest kunnen. “Ik ontving vaak geen antwoord van bedrijven waar ik solliciteerde, en raakte op die manier toch wat ontmoedigd. Die ervaringen zetten mij aan het denken om daarom zelf een digitaal stageplatform te ontwikkelen”.

Met zijn platform Squire.be koppelt Nour-Saïd bedrijven en studenten aan elkaar op basis van hard en soft skills. “Niet alleen het algoritme zorgt voor een potentiële match, je kan ook zelf proactief op zoek gaan naar een bedrijf/student die aansluit bij je behoeften en verwachtingen”.

Gratis profiel

“Het Squire platform bestaat momenteel uit twee delen”, gaat Nour-Saïd verder. “Enerzijds heb je het luik voor bedrijven. Via een betalende formule kunnen bedrijven stageplaatsen posten op Squire.be. Anderzijds heb je studenten die op zoek zijn naar een waardevolle stage.  Als student heb je de mogelijkheid om gratis je profiel aan te vullen met allerlei documenten en informatie die jij waardevol acht voor bedrijven. Hier staat geen limiet op. Hoe meer informatie je invult, hoe beter het algoritme zijn werk kan doen om je te matchen met een bedrijf.”

Ben je ingeschreven op het platform? Dan heb je de mogelijkheid om in contact te treden met bedrijven/studenten, te chatten met elkaar en een kennismakingsgesprek in te plannen. “Dat was voor mij het allerbelangrijkste. Alles centraliseren op één platform, zodat bedrijven en studenten elkaar heel eenvoudig weten te vinden”, aldus Nour-Saïd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.