Nieuws Antwerpen Pleegzorg Vlaanderen krijgt steun van Studio 100

Pleegzorg Vlaanderen krijgt steun van Studio 100

Pleegzorg Vlaanderen krijgt steun van Studio 100

SCHELLE – Studio 100 wil Pleegzorg Vlaanderen helpen om pleeggezinnen te zoeken. K3 zal bijvoorbeeld een nieuwe single en clip rond het thema pleegzorg uitbrengen.

“In het verhaal van Studio 100 staan kinderen altijd centraal”, zegt Anja Van Mensel, ceo van Studio 100. “Met Studio100steboven willen we iets betekenen voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie voor korte of lange tijd een ander gezin nodig hebben. Daarom engageren we ons om Pleegzorg te ondersteunen en in de kijker te zetten.”

In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs kunnen bezoekers hun drankkaartjes waar nog een saldo opstaat, achterlaten. De opbrengst wordt gebruikt om de werking van Pleegzorg te ondersteunen. Studio 100 zal Pleegzorg Vlaanderen het nodige materiaal bezorgen om in elke provincie een bezoekruimte op maat van de kinderen aan te kleden, zodat de kinderen hun natuurlijke ouders op een leuke, warme en herkenbare plek kunnen ontmoeten.

Er komt ook een uitdaging voor de pleegouders met als doel extra pleeggezinnen te werven. Als ze in die missie slagen, dan mogen ze met het hele gezin naar de Samson & Gert Afscheidsshow. Studio 100 bezorgt ook een aantal pleeggezinnen tickets voor de Studio 100-shows. In december brengen de meisjes van K3 een speciale single uit en verschillende pleegkinderen en hun (pleeg)ouders zullen in deze clip figureren.

“We hopen op deze manier pleegzorg in de kijker te zetten en zo potentiële pleegouders te bereiken”, zegt Anja Van Mensel. “Al is het maar één gezin dat via deze weg in aanraking komt met pleegzorg en overtuigd raakt om pleeggezin te worden, dan hebben we de wereld van één kind alvast een stukje kunnen veranderen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.