Nieuws Antwerpen #PlogMee Challenge roept bedrijven op om zwerfvuil in te zamelen

#PlogMee Challenge roept bedrijven op om zwerfvuil in te zamelen

#PlogMee Challenge roept bedrijven op om zwerfvuil in te zamelen

ZOERSEL – Van 24 tot en met 28 juni vindt in heel Vlaanderen de #PlogMee Challenge plaats. Ondernemer Michel Van den Bosch wil hiermee mensen aanzetten tot ploggen, waarbij je al joggend of wandelend zwerfvuil opruimt. Er wordt in het bijzonder een oproep gedaan naar bedrijven om zich achter het initiatief te scharen.

Michel Van den Bosch is behalve zaakvoerder van het contentbureau Woordbrigade uit Zoersel ook de man achter Gezondverstandig.be, een website die over duurzaamheid bericht.  Twee redenen gaven voor hem de doorslag om de #PlogMee Challenge op te zetten. “We willen in de eerste plaats uiteraard het zwerfvuil dat overal rondslingert aanpakken. Maar tegelijk willen we de mensen ook meer bewust maken van hun eigen gedrag. Door mee te doen aan #PlogMee beseffen ze hoeveel afval er in onze straten, bossen en parken ligt. Ze zullen dan hopelijk volgende keer wel twee keer nadenken voor ze zelf iets op de grond gooien.”

Eenvoudige activiteit

De term ploggen combineert de woorden ‘joggen’ en het Zweedse ‘plocka upp’, wat zoveel betekent als ‘oprapen’. “Om al joggend afval op te rapen, heb je eigenlijk niet veel meer nodig dan comfortabele loopkleren, een herbruikbare zak en natuurlijk de nodige motivatie”, zegt Van den Bosch. “Gelukkig kunnen ook de minder grote sportievelingen onder ons ploggen, tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Voor bedrijven is het dan weer een mooie kans om zich op een groene manier in de kijker te zetten.”

De #PlogMee Challenge vindt plaats van 24 tot 28 juni en legt geen verplichtingen op: je kiest zelf op welke dagen je loopt, hoe ver je dat doet en hoeveel afval je opraapt. Deelnemers kunnen zich registreren op www.plogmee.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.