Nieuws Antwerpen Plopsa komt wellicht naar Antwerpen

Plopsa komt wellicht naar Antwerpen

Plopsa komt wellicht naar Antwerpen

Studio 100 heeft belangstelling om in Antwerpen een nieuw Plopsa-avontuur te beginnen. Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op de site waar zich nu de Skipiste Zondal bevindt, op de Ruggeveldlaan in Deurne. Dat hebben onze collega’s van de Gazet van Antwerpen vernomen. De stad Antwerpen heeft de concessie van die skipiste opgezegd. Er wordt een marktbevraging gelanceerd om te kijken of er belangstelling is voor een recreatief zwembad.

Voor de skipiste Zondal is dit slecht nieuws. Het Antwerpse stadsbestuur heeft de concessie opgezegd, net in het jaar dat ze haar vijftigjarig bestaan viert.  Bestuurlid Jef De Clerck, die al 42 jaar actief is in Zondal, begrijpt er niets van. “Tot vorige week heeft de stad ons wijsgemaakt dat er een marktbevraging komt voor een nieuwe sneeuwpiste”. Maar Antwerpen blijft niet zonder kunstsneeuwpiste, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever. “Skipiste Aspen in Wilrijk wordt volledig gerenoveerd. Skiërs zullen dus snel hun nieuwe infrastructuur hebben”.

Studio 100 was al op zoek naar een Antwerpse locatie voor een Plopsaqua. Er waren gesprekken lopende met de Rupelgemeenten om er een te bouwen aan de A12 in Reet. “Alles hangt af van de voorwaarden die door de stad worden opgelegd” zegt Steve Van den Kerkhof, de CEO van de Plopsa Group. In ieder geval zal de Antwerpse Plopsaqua groter zijn dan die in de Panne, hij wordt ook anders ingericht, met andere figuren. Als Plopsaqua in Deurne komt, dan komt er geen in de Rupelstreek.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.