Nieuws Antwerpen Pluma draait goed mee in Groep Ter Beke

Pluma draait goed mee in Groep Ter Beke

Pluma draait goed mee in Groep Ter Beke

vleesDe vleeswarenfabriek Pluma uit Wommelgem draait voluit. Pluma maakt sinds enkele tijd deel uit van de groep Ter Beke uit Waarschoot. Met een omzet van 38 miljoen euro deed de onderneming het binnen de groep vrij behoorlijk.

Pluma is vandaag een producent van vleeswaren zoals paté en worst. De fabriek draait mee in de divisie vleeswaren van Ter Beke. Enkele jaren terug was Pluma nog in handen van de toenmalige GB-Inno-BM groep, de distributie-onderneming die later overgenomen werd door de Franse groep Carrexfour.

De forse omzetstijging die de divisie vleeswaren in 2012 realiseerde was voor een stuk vertekend door de stijging van de verkoopprijzen die de groep doorvoerde. Een en ander was dan een reactie op de verhoging van de grondstoffenprijzen.

Ook Pluma zelf zag zijn omzet stijgen van 37 miljoen euro naar 38 miljoen euro maar zowel het bedrijfsresultaat als de winst daalden tot respectievelijk 548.000 euro en 363.000 euro.

Pluma stelt vandaag zo’n 440 mensen tewerk. De Antwerpse fabriek is binnen de groepsstructuur van Ter Beke eigenaar (99%) van de vleesfabriek Binet in Herstal. Naast vleeswaren produceert Rer Beke oook bereide gerechten en diepvriesmaaltijden.

Bij Ter Beke is Dirk Goeminne enkele tijd geleden aangetreden als de nieuwe gedelegeerd bestuurder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.