Nieuws Antwerpen Polen stevige steunbeer onder Europochette

Polen stevige steunbeer onder Europochette

Polen stevige steunbeer onder Europochette

pochetteEuropochette heeft duidelijk een nieuwe start genomen. De producent van zogenaamde disposables voor tafelgebruik realiseerde verleden jaar een groei van meer dan 15%. Vooral de inbreng van de Poolse vestiging in Tomaszow is bepalend. In Polen wordt de bulk van de bestekzakjes, de onderleggers, de tafellopers, de rekeningzakjes en de glasonderzetters geproduceerd.

Het mooi ogende bestekzakje met het servet is ongetwijfeld de absolute topper bij Europochette. Het bedrijf uit Kruibeke heeft in de afgelopen maanden enkele mooie contracten afgesloten in Nederland en ziet zijn expansie onverminderd doorgaan. In 2013 werd volgens de pas gepubliceerde jaarcijfers een brutomarge van 537.000 euro bijeengewerkt “maar dat cijfer is helemaal niet representatief voor onze activiteiten,” zegt zaakvoerder Anton Van de Poel.

Het gaat erom dat Kruibeke nog altijd het creatieve hart van het bedrijf is terwijl de productie helemaal in Polen en zelfs voor een stuk in Spanje ligt. Het gaat finaal nog altijd om papier.  De logistiek rond het vervoer van papier is heel erg bepalend voor de rentabiliteit van de groep. In Polen staan overigens liefst 120 man op de payroll van Europochette.

“Ook voor 2015 ziet het er uitstekend uit,” zegt Anton Van de Poel nog. “Wij gaan ongetwijfeld nog betere cijfers bijeenwerken. Het globale plaatje oogt biezonder goed.”

Europochette belevert ondertussen zowat de hele horeca maar telt ook AVA Papierwaren, Colruyt, Makro, Metro e.a. tot zijn klantenkring.

Enkele tijd terug heeft het investeringsfonds QAT III een minderheidsparticipatie genomen in het bedrijf. Het gaat in dit opzicht dan wél om een financiële inbreng want de investeerders laten het operationeel beleid ongemoeid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.