Nieuws Antwerpen Pomax verhuisde naar ruimere locaties

Pomax verhuisde naar ruimere locaties

Pomax verhuisde naar ruimere locaties

pomaxHet interieurbedrijf Pomax is verhuisd naar een andere locatie in Kontich. Met een verdubbelde oppervlakte aan magazijnen van liefst 2 hectaren kan de onderneming sterker doorgroeien. “Wij opereerden tot nog toe vanuit Kontich en vanuit een magazijn in Mechelen maar de geografische afstand tussen die twee vestigingen schiep toch geregeld problemen”, zegt zaakvoerder Xavier De Vil. “Toen het pand van onze buren hier vrij kwam hebben we niet lang geaarzeld.”

Pomax is een specialist in interieurdecoratie die met innovatief design, eigenzinnige ontwerpen en speelse initiatieven zelfs van Frankrijk zijn grootste afzetmarkt gemaakt heeft. Het bedrijf uit Kontich fungeert als groothandel én als winkelketen. Xavier De Vil startte zijn onderneming op in 1995 en voelde relatief snel aan dat hij zich niet mocht beperken tot de Belgische markt. “Wij zetten meteen in op het buitenland. In die mate dat onze activiteiten buiten België vandaag liefst 80°% van onze omzet uitmaken.” De groep draait vandaag op 15 miljoen euro en stelt zo’n 60 mensen tewerk.

De interieurspecialist nam de vestiging over van buurman Bührman Ubbens terwijl zijn eigen locatie door Hugo Ceusters doorgeschoven werd naar het bedrijf In-Lease uit Ranst.

* Het lijkt erop alsof de crisis aan Pomax voorbij gegaan is?
Xavier De Vil: Toch niet. Ook wij hebben duidelijk de gevolgen van de economische neergang onderkend. Vooral dan in landen als Italië en Spanje. Wanneer de mensen er in eerste instantie bekommerd om zijn of ze morgen nog wel zullen kunnen eten hebben ze zeker geen interesse in interieurdecoratie. We werkten in die landen al die tijd wel degelijk met negatieve groeicijfers. Gelukkig hield de Belgische markt bv. relatief goed stand. We oriënteerden ons anderzijds sterker op de Scandinavische landen en op Duitsland.

* Ondertussen heeft Pomax een sterk netwerk uitgebouwd in de brede regio?
Xavier De Vil: Wij runnen vandaag effectief enkele goede winkels. In het Wijnegem Shopping Center bv. en in Knokke. Ook onze flagstore in Antwerpen deed het relatief goed. Kortrijk en het Waasland Shopping Center moeten nog even de tijd gegund worden.

* De shop-in-the-shop blijkt het eveneens goed te doen?
Xavier De Vil: Met ons concept shop-in-the-shop brengen wij onze producten in de betere zelfstandige decoratie- en meubelzaak. Een initiatief dat inderdaad goed aanslaat. Wij kunnen op die manier onze eigen producten op een heel originele manier uitbrengen in winkels die op zichzelf al relatief goed draaien. Shop-in-the-shop tekent onderhand voor 10% van ons omzetcijfer.

* Pomax is nog altijd een familiebedrijf. Blijft dat ook zo?
Xavier De Vil: De onderneming is voor 100% eigendom van mijn echtgenote en mijzelf. Wij hebben het bedrijf in al die jaren goed gepositioneerd. Uiteraard denken wij ook op de lange termijn. Autofinanciering kan niet eeuwig een optie blijven. Maar we zijn nog niet aan concrete plannen toe.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer