Nieuws Antwerpen Pomuni neemt Patato Masters over

Pomuni neemt Patato Masters over

Pomuni neemt Patato Masters over

pomuniHet aardappelbedrijf Pomuni uit Ranst heeft zijn sectorgenoot Potato Masters uit Deinze overgenomen. Jan en Bart Muyshondt versterken daardoor hun internationale marktpositie.

De aardappelmarkt is aan een snelle consolidatie toe. Het verbruik aan aardappelen stijgt niet langer, heeft zelfs de neiging om te dalen. De bedrijven uit de sector moeten hun rentabiliteit dan verbeteren door onderlinge verschuivingen. Pomuni nam alvast de gelegenheid te baat om Patato Masters, het bedrijf van Koen Deprez over te nemen. De onderneming uit Deinze tekent voor een omzet van zo’n 80.000 ton aan aardappelen. Pomuni haalt de 200.000 ton.

De acquisitie van Patato Masters kan voor Pomuni in die mate zinvol zijn omdat de onderneming uit Deinze ook al sterk gepositioneerd is in Frankrijk, een markt waar ook Pomuni al een tijdlang actief is. De samenwerking kan in Frankrijk ruime synergievoordelen opleveren. Patato Masters is overigens ook al aanwezig in Spanje en de UK.

Pomuni is down the line met zijn dochteronderneming Gerona ook actief als producent van diepgevroren puree. Aardappelen en puree worden onder private label geleverd aan de retailsector, de groothandel en de foodservice.
Pomuni stelt 200 mensen tewerk. Bij Patato Masters werken eveneens 100 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.