Nieuws Antwerpen Porsche komt naar Wommelgem

Porsche komt naar Wommelgem

Porsche komt naar Wommelgem

aaaacccPorsche opent volgend jaar een nieuwe vestiging langs de E313 in Wommelgem. De huidige vestiging aan het Kempisch Dok was te klein geworden. Het Porsche Centre Antwerpen zal op termijn ook tien bijkomende werknemers aanwerven.

De crisis op de internationale automarkt is duidelijk aan Porsche niet besteed. Het Duitse luxemerk verkoopt vandaag meer auto’s dan ooit. Met een omzet van liefst 13,9 miljard euro steeg het zakencijfer van de groep verleden jaar met ineens 27%. Er werden 143.000 Cayenne’s, Boxters en Cayman’s afgezet.

Binnen de Belgische dochteronderneming is het Porsche Centre Antwerpen na Brussel de tweede grootste dealer. “Onze showroom en onze garage aan het Kempisch Dok waren daarom echt té klein geworden”, zegt zaakvoerder Joris Clavie. “We gaan onze faciliteiten in Wommelgem daarom ook verdubbelen. We zullen er 18 auto’s kunnen in de showroom zetten en ook onze garagecapaciteiten flink uitbreiden. Precies daarom zullen we op termijn ook meer mensen nodig hebben.”

Het Porsche Centre Antwerpen telt vandaag 20 werknemers. Dat kunnen er op termijn snel 30 worden. “Uiteraard indien we onze verkoopprognoses voor de komende jaren halen”, zegt Joris Clavie.

Hoeveel wagens het Porsche Centre Antwerpen verhandelt wordt in afwachting discreet toegedekt. Ook het investeringsbedrag voor de nieuwe vestiging wordt niet vrijgegeven.

Joris Clavie sprak bij de officiële eerstesteenlegging alvast zijn waardering uit voor het gemeentebestuur van Wommelgem. Amper drie maanden nadat de bouwvergunning binnen was gaf de gemeente al toestemming voor de bouw. Het complex moet normaal begin volgend jaar open gaan. Het wordt gebouwd door Group Ivo Gijbels, het ontwerp is van de hand van MaMu architecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.