Nieuws Antwerpen Port of Antwerp consulteert markt voor extra containercapaciteit

Port of Antwerp consulteert markt voor extra containercapaciteit

Port of Antwerp consulteert markt voor extra containercapaciteit

ANTWERPEN – Port of Antwerp start met een marktconsultatie voor de uitbreiding van de containerbehandelingscapaciteit in de haven van Antwerpen. Het doel van deze consultatie is peilen naar de interesse van mogelijke concessionarissen en tezelfdertijd inzichten verkrijgen rond een aantal belangrijke thema’s zoals mobiliteit, emissies en duurzaam ruimtegebruik.  

Voorbije zomer werd het ontwerp van voorkeursbesluit voor Extra Containercapaciteit Antwerpen (ECA) aan een openbaar onderzoek onderworpen. Na de verwerking van de opmerkingen en bezwaren zal de Vlaamse Regering één alternatief kiezen voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen: het definitieve voorkeursbesluit.

De marktconsultatie geeft Port of Antwerp  de kans om tijdens deze nieuwe fase op een transparante manier in dialoog te gaan met de markt, namelijk bedrijven die mogelijks geïnteresseerd zijn in extra containerbehandelingscapaciteit in de haven.

“De marktconsultatie is gebaseerd op de huidige kennis en stand van zaken van het ECA-project en is dan ook geen voorafname op het vervolgtraject en de definitieve goedkeuring. Het doel is peilen naar interesse in een transparante dialoog. Ik hoop dat de Vlaamse regering werk maakt van een robuust voorkeursbesluit op korte termijn, want de economische urgentie van ECA kan niet genoeg benadrukt worden”, besluit Annick De Ridder, schepen voor haven.

Dialoog opstarten

Port of Antwerp wil de potentiële concessionarissen ook mee laten nadenken over de invulling van het actieprogramma dat wordt omschreven in het ontwerp voorkeursbesluit. De drie belangrijkste punten uit dit actieprogramma van de Vlaamse regering zijn mobiliteit en het behalen van de modal split-doelstellingen, concrete maatregelen om emissies terug te dringen, en duurzaam en efficiënt ruimtegebruik.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp “Met de consultatie starten we een dialoog op met potentiële concessionarissen. We vinden het belangrijk om inzicht te krijgen in de verwachtingen maar ook om het actieprogramma en de ambities scherp te stellen. We doen dat in co-creatie met de partijen die mogelijks interesse hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.