Nieuws Antwerpen Port of Antwerp en DEME zetten in op transport van waterstof

Port of Antwerp en DEME zetten in op transport van waterstof

Port of Antwerp en DEME zetten in op transport van waterstof

ANTWERPEN – Volgens de klimaatdoelstellingen moet de CO2-uitstoot in België in 2050 80 procent lager liggen dan in 2005. Waterstof speelt een belangrijke rol in dat verhaal. Daarom besloten 7 toonaangevende bedrijven om hun schouders te zetten onder concrete projecten die het produceren, transporteren en opslaan van waterstof stilaan realiteit maken.

DEME, Engie, Exmar, Fluxys, Port of Antwerp, Port of Zeebrugge en WaterstofNet maken een gezamenlijke analyse van de volledige import- en transportketen van waterstof. Zo willen ze de financiële, technische en regelgevende aspecten van de logistieke keten in kaart brengen. De uitkomst van de analyse moet de bedrijven aangeven welke de beste manier is om waterstof te vervoeren binnen de energie- en chemiesector. Binnen een jaar zou de analyse klaar zijn, waarna ze de brug zal vormen naar het opzetten van concrete projecten.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Wij willen waterstof als energiedrager en basiselement voor chemie en als brandstof alle kansen geven en engageren ons daarom als actieve voortrekker van de waterstofeconomie. Als Europa’s grootste geïntegreerde chemische cluster zijn wij hierin een belangrijke schakel. We kijken daarbij ook naar samenwerking met speerpuntclusters en kennisinstellingen en willen voor onze internationale ambities leren uit deze waterstofcoalitie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.