Nieuws Antwerpen Port of Antwerp wordt titelpartner Antwerpse stadsmarathon

Port of Antwerp wordt titelpartner Antwerpse stadsmarathon

Port of Antwerp wordt titelpartner Antwerpse stadsmarathon

ANTWERPEN – Port of Antwerp wordt de titelpartner van de nieuwe Antwerpse stadsmarathon, die op zaterdagavond 12 september om 19 uur zal plaatsvinden. De eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon start op de Vlaamse Kaai, doet vier Antwerpse districten aan, passeert langs tal van iconische gebouwen, zoals het Havenhuis, en finisht aan het evenementenplein aan de Scheldekaaien Sint-Andries.

De organisatie van de Antwerp Night Marathon en Port of Antwerp zijn een engagement voor meerdere jaren aangegaan. “Wij zijn trots om partner te zijn”, zegt Jacques Vandermeiren, ceo van Port of Antwerp. “Sportevenementen zoals deze brengen mensen samen en dat sluit perfect aan bij onze identiteit als Port of Antwerp. Bovendien zet het onze stad én haven op een mooie en sportieve manier in de kijker bij een internationaal publiek. Natuurlijk ben ik ook zeer tevreden dat het parcours langs ons Havenhuis komt, wat immers is uitgegroeid tot één van de iconen van onze stad.”

Naast titelpartner Port of Antwerp zijn ook AA Drink, INEOS en Q8 een partnership aangegaan met de Antwerp Night Marathon.

Het parcours situeert zich volledig op rechteroever in de districten Antwerpen, Hoboken, Berchem en Borgerhout. Er zijn passages langs iconische Antwerpse landmarks als het Centraal Station, de Boerentoren, het MAS en het Havenhuis. Het door Zaha Hadid ontworpen gebouw met het diamanten dak is het meest noordelijke punt van de Port of Antwerp Night Marathon. Ook de halve marathon blijft in het hart van de stad, in de zone tussen Vlinderpaleis en Havenhuis.

Ruim 8 maanden voor op 12 september het startschot zal weerklinken, hebben zich al bijna 3.000 lopers ingeschreven voor de Port of Antwerp Night Marathon, Half Marathon of Relay. Online inschrijven kan via www.portofantwerpnightmarathon.com.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.