Nieuws Antwerpen Portefeuilles Merit Capital van 250 miljoen euro over te nemen

Portefeuilles Merit Capital van 250 miljoen euro over te nemen

Foto Sebastian Steveniers

Portefeuilles Merit Capital van 250 miljoen euro over te nemen

ANTWERPEN – De resterende portefeuilles van de failliete Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital – goed voor zowat 250 miljoen euro – staan over te nemen. Er zijn reeds verschillende kopers geïnteresseerd om de overgebleven cliëntenportefeuilles over te nemen. Dat zegt meester Steven Boeynaems, de curator die werd aangesteld nadat Merit vorige week failliet werd verklaard door de ondernemingsrechtbank.

Sinds de Nationale Bank de licentie van Merit Capital in april introk, gingen enkele voorlopige bewindvoerders tevergeefs op zoek naar een overnemer, onder andere in Luxemburg. De Nationale Bank moest telkens haar fiat geven voor een mogelijke overname, en daar knelde het schoentje.

Die goedkeuring door de Nationale Bank lijkt vandaag niet meer nodig te zijn, omdat Merit failliet werd verklaard. Van de totale portefeuille van 1,25 miljard euro schiet vandaag nog 250 miljoen euro over. Daarvoor zouden nu zowel oude als nieuwe geïnteresseerden zijn om de resterende portefeuilles over te nemen.

Volgens meester Boeynaems kan de deal begin volgende week al rond zijn. “Als je weet dat de commissie ongeveer 1 procent is, dan spreken we over 2,5 miljoen euro per jaar voor de portefeuille. Met de verkoop willen we zorgen voor een kapitaalinjectie waarmee we tegemoet kunnen komen aan het personeel.” Momenteel werken er nog bijna veertig mensen bij Merit.

De verkoop is niet het einde van de juridische strijd rond de bank. Onder andere de procedure opgestart door de aandeelhouders zelf tegen de Nationale Bank loopt nog door.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.