Nieuws Antwerpen Portmade investeert in digitalisering maritieme wereld

Portmade investeert in digitalisering maritieme wereld

Portmade investeert in digitalisering maritieme wereld

douaneMet de oprichting van het nieuwe bedrijf Pionira is het Portmade erom te doen zijn douane- en expeditie-activiteiten te verruimen. “Wij willen vervoersdocumenten zoveel mogelijk digitaliseren”, stelt gedelegeerd bestuurder Jef Hermans. “De papierloze wereld is nog veraf. Wij willen er onze bijdrage toe leveren om die kloof te overbruggen.”

Portmade is een actieve dienstverlener die sterk actief is in het maritiem vervoer. Het Antwerpse bedrijf heeft zich toegespitst op expeditie-activiteiten met oa. supply chain management, veterinaire en phytosanitaire keuringen, begassingen, container en cargo verkoop, consultancy enz. “Met Portmade Customas zijn we in de afgelopen jaren evenwel vooral sterk gegroeid in douane-gerelateerde aangiftes. Het gaat dan om import/exporttransacties, interport en intra-europese equalistaties, fiscale dossiers, claims, vergunningsaanvragen enz. Wij verwerken pakweg 1 miljoen documenten per jaar.”

Naast Portmade en Portmade Customs runt de groep ook nog een IFB Service Center dat bv. de voorraadadministratie op de IOFB-terminal verzorgt.

Portmade stelt vandaag als groep zo’n 50 personeelsleden tewerk in zijn vier kantoren in Antwerpen, Zeebrugge, Luik en Rotterdam. Het bedrijf wordt in zijn aandeelhoudersstructuur mee aangestuurd door het management. Vaste klanten zijn rederijen, scheepvaartagentschappen, terminaloperatoren, logistieke platforms, grote vervoerders en verladers.

“Met Pionira willen we de vervoersdocumenten verder digitaliseren,” zegt Jef Hermans. “Neem nu de elektronische CMR-vrachtbrief voor het wegvervoer. Die biedt de bedrijven de mogelijkheid om de CMR-data elektronisch te registreren, te bewaren en uit te wisselen met de partners.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.