Nieuws Antwerpen Position switch bij Gosselin langs Albertkanaal

Position switch bij Gosselin langs Albertkanaal

Position switch bij Gosselin langs Albertkanaal

Meer dan een maand na de aankomst als bouwpakket, is de opbouw van de nieuwe havenkraan van Gosselin Logistics compleet. De kraan verhuist nu over het water naar haar nieuwe plaats op de containerterminal langs het Albertkanaal. De oude kraan verhuist in de tegenovergestelde richting. Gosselin verwacht dat deze position switch de hele dag in beslag zal nemen en gaan ’s ochtends al vroeg van start.

 

De nieuwe stalen reus werd op maandag 3 mei in stukken via de binnenvaart geleverd. Sindsdien heeft Gosselin Logistics samen met enkele specialisten van Konecranes Germany en Sarens onafgebroken gewerkt om de nieuwe kraan te assembleren. Na enkele dagen van zware testen met containers en het liften van andere ballasten werd de kraan goedgekeurd voor gebruik. Voor de verhuis over het water doet Gosselin beroep op VICTROL – Heavy & RORO Pontons die een ponton zullen aanleveren om beide kranen over het Albertkanaal te vervoeren.

De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is daarom uitermate geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan is een rechtstreeks gevolg van de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin.

“We zetten in op de binnenvaart en op multimodale oplossingen om de druk op onze (lokale) wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen”, aldus Marc Smet, ceo van Gosselin Group.

Gosselin werd in 1930 opgericht en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen. Gosselin Moving verzorgt internationale verhuizingen voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen. Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.