Nieuws Antwerpen Pralines Devina wil omzet minstens verdubbelen

Pralines Devina wil omzet minstens verdubbelen

Pralines Devina wil omzet minstens verdubbelen

devinaLiefst 20% van de omzet gaat nu al naar het buitenland. Richting Dubai, Denemarken, Griekenland, Polen. Maar dat moet nog veel beter kunnen. Emiel Robberechts gaat er vanuit dat veel Belgische chocoladebedrijven tot 80% van hun productie afzetten in het buitenland. “”We gaan daar dus meer werk van maken,” zegt de zaakvoerder en de meester-chocolatier van Pralines Devina uit Duffel, Emiel Robberechts.

Pralines Devina is niet enkel bekend voor zijn lekkere pralines. Het bedrijf maakte tot voor kort ook petits fours, truffels, dessertkoekjes, maneblussers enz. Maar dat is het hem nu net. Te veel van het goede dus. Emiel Robberechts wil daarom in de toekomst meer focussen op de pralines. Meer focus zal volgens hem op termijn ook meer rendement garanderen. In dit opzicht heeft hij een groot deel van zijn zoetwarenproductie doorgeschoven naar andere ondernemingen. De aanmaak van petits fours bv. “Wij gaan ons meer bezig houden met onze pralines, uiteindelijk ook het beste wat wij in huis hebben.”

Met een omzet van pakweg 1,2 miljoen euro heeft Pralines Devina in 2012 echt niet slecht gepresteerd. Maar het kan nog veel beter, meent Emiel Robberechts. Veel beter zelfs. Hij houdt het bij cijfers van 2 tot 3 miljoen euro. “Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel ge├»nvesteerd. Te veel zelfs,” meent hij. “Daarom moeten we zeker beter kunnen doen. Ons machinepark is optimaal. Zelfs te goed voor wat we vandaag doen.”

Emiel Robberechts begon in 1975 met een eigen bakkerij. Hij maakte er ook pralines en andere zoetwaren voor. In die mate dat de zoetwaren geleidelijk de omzet van de bakkerij onder druk begonnen te zetten. “Wij hebben onze bakkerij daarom in 1995 verkocht om ons exclusief toe te spitsen op zoetwaren. Vooral de pralines. Vandaar onze firmanaam Pralines Devina. Naar Devina, de Griekse godin van rijst.”

De zaakvoerder zet er in elk geval alles op om de rentabiliteit van het bedrijf te vergroten. Het moet. Emiel Robberechts gaat daarom ook meer tijd spenderen aan het zoeken van nieuwe klanten. Daar was in het verleden veel te weinig tijd voor. Nieuwe klanten kregen niet voldoende aandacht en bleven daarom ook weg. Dit moet dus anders.

Pralines Devina levert nu uitsluitend aan bakkerijen en aan groothandels. Er wordt ook onder private label gewerkt voor distributieketens als Delhaize. Het bedrijf stelt 12 mensen tewerk. De firma is voor 100% in familiehanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.