Nieuws Antwerpen Prayon zoekt elektriciens en procesoperators

Prayon zoekt elektriciens en procesoperators

Prayon zoekt elektriciens en procesoperators

prayonFosforzuurproducent Prayon uit Puurs wil verscheidene industriële elektriciens en procesoperators aanwerven. “Wij hebben een relatief oud personeelsbestand en we moeten tijdig voor vervanging zorgen” zegt Sandra Van Houteghem van de personeelsdienst. Bij Prayon werken zo’n 200 man.

Prayon is een van die industriële steunberen onder Klein Brabant. Het bedrijf is al sinds 1928 aanwezig in de regio en heeft al die jaren constante cijfers neergezet. “De crisis van 2009 was ook hier sterk voelbaar maar sinds enkele tijd lijkt het ergste wel achter de rug”, zegt Sandra Van Houteghem.

In Puurs worden vooral fosforzuur in verscheidene kwaliteiten aangemaakt voor de voedingsindustrie bv. Dit zorgt ervoor dat Prayon oop die manier ook minder conjunctuurgevoelig is. Er worden ook fosfaatzouten geproduceerd.

Prayon wordt aangestuurd door het Marokkaanse OCP (Office Chérifien de Phosphates) en door de Waalse regionale ontwikkelingsmaatschappij SRIW. Het bedrijf tekende in 2012 voor een omzet van 836 miljoen euro en stelt in zijn 30-tal vestigingen zo’n 1400 mensen tewerk.

De aanwerving van industrieel elektriciens en procesoperator loopt niet makkelijk. Het gaat in de brede regio nu eenmaal om knelpuntberoepen die doorgaans niet spontaan ingevuld geraken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.