Nieuws Antwerpen Precipio neemt nieuwe start

Precipio neemt nieuwe start

Precipio neemt nieuwe start

precipioEen businessplan opmaken is zeker niet evident. Een kredietaanvraag indienen ook al niet. Laat staan een overname doen. Luc Van den Cruijce heeft vele jaren gewerkt op de financiële afdelingen van grote en kleine ondernemingen. Hij onderkende best de moeilijkheden die ondernemers ondervonden om hun financieel dossier rond te krijgen.

Zo’n vijf jaar geleden waagde hij daarom de sprong en zette met Precipio een eigen bedrijf op dat precies in de financiële dienstverlening naar ondernemingen toe een eigen markt zou aanboren. Vandaag werkt hij met vijf mensen en lijkt hem het moment gekomen om met Precipio meer naar buiten te komen.

“Het loopt inderdaad allemaal veel vlotter dan ik aanvankelijk ingeschat had”, zegt Luc Van den Cruijce. “Wij draaien voluit en realiseerden verleden jaar al een omzet van 400.000 euro. Daar zit nog veel meer in. Vooral als je ziet wat de grote bedrijven als Trifinance, Henson Partners of Robert Half presteren. Die werken met vele tientallen specialisten. Er is dus zeker ook nog meer plaats voor Precipio.”

Precipio spitst zich vandaag toe op drie deelmarkten: project sourcing of het tijdelijk inzetten van financiële experten bij grote ondernemingen. Twee: budgetteringsopdrachten bij KMO’s. Drie: businessplannen bij starters. “In elk van de drie deelmarkten liggen volgens mij nog enorme mogelijkheden. Neem nu de budgetteringen voor KMO’s. Veel kleine ondernemingen hebben het vandaag biezonder moeilijk om hun cash te beheren. Verscheidene klanten wachten lang om te betalen, de leveranciers zwaaien van hun kant dan wél hardnekkig met hun facturen. Als kleine onderneming moet je heel goed op je cash letten. Wij kunnen daar als Precipio een eigen inbreng doen.”

Met een nieuw logo, een nieuwe baseline en een nieuwe website neemt Precipio ondertussen een nieuwe start. “Wij hebben een plan Missie 2020 opgemaakt”, zegt Luc Van den Cruijce. “Wij willen tegen het jaar 2020 met 20 werknemers zijn. Ik denk dat dit een heel realistisch project is.”

De leefbaarheid van Precipio als financiële dienstverlener wordt door Van den Cruijce aangeduid in het feit dat de werknemers vandaag voor 80% van hun beschikbare tijd in opdracht werken van klanten. Onder het klantenbestand steken zelfs grote huizen als Janssen Pharmaceutica ern Case New Holland.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.