Nieuws Antwerpen Pretpark voor jong en oud in Brecht

Pretpark voor jong en oud in Brecht

Pretpark voor jong en oud in Brecht

speeltuinOndernemer Dirk Volders  uit Brasschaat wil in Brecht, op het terrein van het vroegere sporthotel De Merel, een grote binnen- en buitenspeeltuin bouwen waar zowel kinderen als volwassenen zich in hun sas zullen voelen. Dirk Volders nam in juni van dit jaar de Brasschaatse horeca-zaak De Kroon over. Met het nieuwe initiatief wil hij zijn actieterrein uitbreiden.

Volders liep al langer rond met plannen om een binnen- en buitenspeeltuin te bouwen. Na lang zoeken kwam hij uit bij terrein De Merel in Brecht. Daar stond vroeger in de bossen een sporthotel dat intussen is afgebroken. “We gaan er een indoorspeeltuin bouwen van 5.200 vierkante meter. Ik wil ook een verkeerspark en een vijver met een dierenpark aanleggen. We hechten veel belang aan het educatieve en willen samenwerken met scholen. Binnen plannen we een speelpark met de nieuwste technologieën en een lounge met terras. Buiten kunnen de kinderen zich ook uitleven: ouders en grootouders kunnen daar volop genieten van de natuur, de vijver en het aanpalende dierenpark. Voor de vele wandelaars uit de regio plannen we een rustpunt met een buitenchalet aan de rand van het park”, zegt Volders.

Nieuw concept

Aan het hele project hangt een prijskaartje van 12 miljoen euro. “We zoeken nog 2 à 3 miljoen om dat bedrag rond te krijgen” zegt Dirk Volders. “We zijn nu ook op zoek naar financiers in het buitenland. Merkwaardig dat niet meer Belgen bereid zij om mee te investeren. We kunnen een rendement beloven van rond de 8 %. Maar we krijgen het financiële plaatje zeker rond”.

Het idee van het pretpark voor jong en oud is ontworpen door een gespecialiseerd Frans bedrijf dat ook zal instaan voor de begeleiding van de realisatie. De eigenlijke werken zullen door een Belgische aannemer worden uitgevoerd, zegt Volders.  Er is op het terrein al een parking aangelegd voor 280 wagens. De nodige vergunningen zijn binnen zodat snel met de bouw kan worden begonnen. “We beschikken over een glashelder businessplan waarin we ook ons totaal nieuwe concept voorstellen: het ‘family entertainment center’. Ik denk ook dat iedereen ermee gebaat is dat de kinderen, ouders en grootouders zich goed kunnen vermaken voor minder geld in plaats van naar duurdere en verdere pretparken te moeten gaan” aldus Dirk Volders. Hij hoopt dat de werken nog dit jaar kunnen starten. de realisatie zou zo’n anderhalf tot twee jaar in beslag nemen. “Ik ben er zeker van dat we vanaf het eerste moment rendabel zullen zijn” zegt Volders.  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.