Nieuws Antwerpen Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn in Antwerpse haven

Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn in Antwerpse haven

Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Dirk Gyzels is door technologiefederatie Agoria verkozen tot preventieadviseur van het jaar. Hij is het hoofd van de preventiedienst bij Inovyn Manufacturing Belgium in Antwerpen.

Het is de elfde keer dat Agoria de preventieadviseur van het jaar verkiest. Daarmee wil de technologiefederatie bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid voor hun werknemers en aannemers en die tegelijk bijdragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, en in het bijzonder met contractors.

Inovyn produceert chloor, hoofdzakelijk als grondstof voor grote klanten in de haven van Antwerpen, en aanverwante producten zoals natrium- en kaliumhydroxide. Dirk Gyzels krijgt de award vooral omdat hij oog heeft voor de veiligheid van de eigen medewerkers en contractors op het bedrijfsterrein.

Marc Lambotte, ceo Agoria: “Preventie gaat over het voorkomen van kleine ongemakken en grote drama’s. De rol van de preventieadviseur is daarom fundamenteel voor alle werknemers. Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen de eigen medewerkers en de collega’s die voor rekening van andere bedrijven bij je aan de slag zijn. Het zijn allemaal mensen die ’s morgens naar hun werk gaan en die ’s avonds even gezond weer naar hun familie moeten kunnen vertrekken. Dat heeft Dirk Gyzels perfect begrepen en dat maakt van hem een voorbeeld dat we met veel plezier toejuichen.”

Eerder sleepten BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis en Janssen Pharmaceutica de award in de wacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.