Nieuws Antwerpen Prijs Jef Van Ranst voor Matthias Eersels

Prijs Jef Van Ranst voor Matthias Eersels

Prijs Jef Van Ranst voor Matthias Eersels

van ranstMatthias Eersels heeft als stagiair-architect de prijs Jef Van Ranst gewonnen. Die wordt toegekend door het architectenbureau SVR-Architects uit Antwerpen. De prijs bestaat uit een stageplaats bij het bedrijf.

Met de prijs Jef Van Ranst houdt SVR-Architects de herinnering aan Jef Van Ranst, een van de stichters van het bedrijf levendig. Jef Van Ranst zette het bedrijf in 1972 samen op met zijn collega Paul Storme. Bij zijn vroegtijdig overlijden was een van zijn laatste wensen de oprichting van een speciale prijs waarmee jonge architecten hun vaardigheid dienden aan te tonen in het schetsen met de vrije hand tijdens de ontwerpfase van een project. De toekenning van de prijs gebeurt sinds 2013 in samenwerking met de Faculteit Architectuur campus Sint-Lucas (Brussel/Gent) en het architectenbureau SVR-Architects zelf.

Bij de selectie staat vandaag dan wel het denk- en ontwerpproces centraal eerder dan de mooie tekening of de presentatietekening.

Dit jaar werd de prijs toegekend aan Matthias Eersels die daarmee een stageplaats bij SVR-Architects toegekend krijgt.

SVR-Architects is vandaag uitgegroeid tot een gerespcteerd ontwerpbureau dat onder leiding van de partners Philippe Van Goethem en Jean-Pierre Van Liefferinge 36 mensen tewerk stelt. Het bedrijf stelt in zijn projecten duurzaamheid, mee-ondernemerscvhap, kennis en expertise centraal. De architecten oriënteren zich vooral naar de gezondheidszorg, de huisvesting, de industrie, kantoorbouw en de labo’s.

Tot de bekende gerealiseerde projecten behoren oa. het nieuwe gemeentehuis van Koksijde, de renovatie van het Casino Cursaal in Oostende en het administratief center De Zaat in Temse.

Foto: Jef Van Ranst

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.