Nieuws Antwerpen Primeur op Schelde: onderhoudsbaggerwerken op LNG

Primeur op Schelde: onderhoudsbaggerwerken op LNG

Primeur op Schelde: onderhoudsbaggerwerken op LNG

DEME’s dual fuel sleephopperzuiger Scheldt River voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG. De LNG-bunkering van afgelopen week aan de Kallosluis was meteen een primeur voor een baggerschip in de Antwerpse haven. Deze baggerwerken gebeuren in opdracht van de Vlaamse overheid en zijn noodzakelijk om de maritieme toegankelijkheid van de haven te verzekeren.

Sleephopperzuiger Scheldt River, in gebruik genomen in 2017, is één van de allereerste baggerschepen in de sector die op verschillende brandstoffen kan werken. Sinds enkele jaren investeert DEME fors in milieuvriendelijke en energiebesparende technologie om de uitstoot van zijn schepen terug te dringen. DEME test ook de mogelijkheden van emissieloze brandstoffen zoals groene methanol of groene waterstof.

“Emissiearm werken is de nieuwe maatstaf voor het onderhoudsbaggeren op de Schelde. Door voortdurend te investeren in nieuwe technologieën wil DEME koploper blijven in de transitie naar alternatieve brandstoffen in de baggersector”, zegt Luc Vandenbulcke, ceo DEME Group. “Met onze nieuwe schepen willen we niet enkel tegemoetkomen aan de veranderende milieunormen maar de regelgeving steeds een stap voor blijven om zo het onderhoud van onze havens en hun toegangsgeulen verder te verduurzamen.”

De onderhoudsbaggerwerken op de Schelde gebeuren in opdracht van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. De afdeling Maritieme Toegang zorgt ervoor dat schepen de Vlaamse zeehavens vlot kunnen bereiken en staat zo in voor de leiding, sturing en controles van deze baggerwerken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.