Nieuws Antwerpen PROCOS Group staat mee aan de basis van genomineerde voor Facility Award

PROCOS Group staat mee aan de basis van genomineerde voor Facility Award

PROCOS Group staat mee aan de basis van genomineerde voor Facility Award

Voor het team van PROCOS Group, het in 1990 opgerichte onafhankelijk studie- en adviesbureau  in Antwerpen, breekt een spannende week aan.
Al twintig jaar lang is de Antwerpse kmo actief in Hasselt op wat vroeger de fabriekssite van Philips was en nu de hippe technologiesite Corda Campus.
En Corda Campus is zopas als een van de drie genomineerden uit de online stemming voor de Facility Awards van IFMA gekomen. Op 11 mei wordt de jaarlijkse Facility Award aan het meest innovatieve facilitaire project uitgereikt.

“Met deze toonaangevende prijs wordt trouwens de hele facilitaire sector in de schijnwerpers geplaatst. Het zou ook een bijzondere erkenning zijn voor PROCOS Group als Corda Campus de prijs zou winnen”, zegt Jos Duchamps hoopvol.

Corda Campus ontstond vanuit RCH (Research Campus Hasselt), een vennootschap van publiek recht die in 1998 werd opgericht om de transitie van de Philips site te ondersteunen. Corda Campus nv, dochterbedrijf van LRM, de investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert, werd in 2013 opgericht en is eigenaar en beheerder van de site.
Corda Campus ontzorgt de community van 200 bedrijven en organisaties, in totaal 3 000 mensen, met werkplekken, shared services en facilities zodat zij zich volledig op hun kerntaken kunnen richten. Tegen 2019/2020 wil Corda Campus meer dan 250 bedrijven en 5 000 mensen accommoderen op de site.

Jos Duchamps: “PROCOS Group ondersteunde de voorbije 20 jaren zowel Philips, Corda Campus als een reeks bedrijven actief op de site. Onze medewerkers, architecten, interieurarchitecten, ingenieurs, consultants en informatici stonden in voor de masterplanning (samen met het multidisciplinair kantoor eld), adviseerden in Asset en Facility Management, implementeerden het softwaresysteem ARCHIBUS, ontwikkelden er inspirerende werkomgevingen en waren project manager in renovatie en transformatie projecten.”

PROCOS Group was de drijvende kracht bij de oprichting van de vakvereniging voor Facility Managers, IFMA Belgium vzw, in het begin van 2002. IFMA reikt de Facility Awards uit. Op de avond van 11 mei kunnen de ingeschreven aanwezigen ter plaatse nog stemmen voor de publieksprijs.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.