Nieuws Antwerpen PROEF de eerste horeca-incubator in Antwerpen

PROEF de eerste horeca-incubator in Antwerpen

Karl Magnus

PROEF de eerste horeca-incubator in Antwerpen

Karl Magnus

Karl Magnus

De eerste horeca-incubator is een feit. Ondernemers kunnen hun concept tijdelijk uitproberen in een veilige omgeving, een bestaande zaak onder professionele begeleiding.
PROEF is het platform waar innovatieve horecastarters en gevestigde waarden elkaar vinden en versterken. Deze ‘proeftuin’ maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Bij PROEF kunnen horecastarters terecht voor een zes maanden durend traject waar ze genieten van verschillende soorten begeleiding via workshops en persoonlijke coaching. Ze worden daarin bijgestaan door vakmensen, leveranciers en gevestigde waarden in de horeca. Op die manier hopen de initiatiefnemers van de incubator het grote aantal faillissementen in de horeca terug te dringen.

Karl Magnus, founder van PROEF: “Ik zag met eigen ogen de levensdroom van vrienden uiteen spatten. Beginnende horeca-ondernemers met een nieuw foodconcept ontbreekt het zelden aan enthousiasme en werklust, maar vaak onderschatten ze het bijkomende werk en de risico’s. Via PROEF kunnen starters dat risico verkleinen door pop-up-gewijs hun zaak rustig uit te testen in een bestaande horecazaak. Op hun beurt krijgen de bestaande horecazaken een extra inkomstenbron waarmee ze hun sluitingsdagen compenseren.”

Om kwaliteitsvolle workshops en begeleiding te garanderen werkt PROEF samen met verschillende partners.

Op 27 oktober organiseert PROEF in Antwerpen een opendeurdag. Horecastarters kunnen er hun idee komen voorstellen. Het meest vernieuwende concept wordt beloond met een gratis PROEF-traject ter waarde van 3.500 euro. Voor info en inschrijvingen:  Proef.org/opendeur

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.