Nieuws Antwerpen Profiler signaleert verkeerde rughouding

Profiler signaleert verkeerde rughouding

Profiler signaleert verkeerde rughouding

rugRugpijn is vandaag eigen aan onze moderne maatschappij. Onvoorstelbaar veel werknemers worden ermee geconfronteerd. Enkele Antwerpse kinesisten en ondernemers brengen dit najaar een toestel op de markt dat een trilsignaal geeft bij wie een verkeerde rughouding aanneemt.

Kinesist Piet Jochems (29) krijgt in zijn praktijk ‘De Kinegroep’ in Westmalle heel wat patiënten met rugklachten over de vloer. “Wij kunnen enkele technieken toepassen waardoor die rugpijn vermindert, maar alles begint natuurlijk met de juiste rughouding. En die kan u niet in vijf minuten aanleren”, zegt Piet Jochems zei hij in een gesprek met de redactie van de website vandaag.be

Daarom werkte hij samen met enkele computer- en financiële specialisten aan een Profiler die de patiënt dwingt om een juiste rughouding aan te nemen.

“Het is de bedoeling dat een kinesist die Profiler gedurende twee à drie dagen op de rug van de patiënt installeert”, zegt Piet Jochems. “Het toestel is ongeveer even groot als een gsm, en is uitgerust met een sensor. Aan het toestel hangt een draadje met nog eens twee sensoren. Als uw rug gedurende een bepaalde periode niet de vooraf afgesproken houding aanneemt, gaat er een trilsignaal af. Dat kan bijvoorbeeld na vijf minuten zijn, of na een halfuur. De kinesist kan ook een trilsignaal instellen voor als u in een bepaalde periode te weinig beweegt. Na twee à drie dagen zijn de eerste meetresultaten klaar, en moet u het toestel teruggeven aan de kinesist. Die kan dan de resultaten analyseren.”

Na die testperiode kan de patiënt het toestel nog enkele keren hergebruiken. “Voor patiënten met lichte rugproblemen raden we aan om het toestel zes keer te gebruiken, telkens twee à drie dagen per week. Voor patiënten met zwaardere rugproblemen raden we twaalf sessies aan. In het begin kan er bijvoorbeeld een week tussen de sessies zitten, daarna mogen die tussenperiodes langer worden,” aldus Piet Jochens tot vandaag.be

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.