Nieuws Antwerpen Programmamaker Hans Otten en sterrenchef Viki Geunes starten horecaconcept

Programmamaker Hans Otten en sterrenchef Viki Geunes starten horecaconcept

Programmamaker Hans Otten en sterrenchef Viki Geunes starten horecaconcept

Op 22 juni opent U Antwerp op het Eilandje. Twee historisch panden op de hoek van de Sint-Laureiskaai en de Nassaustraat zijn de locatie voor een bijzondere totaalbeleving van hotel, bar en restaurant met zicht op de jachthaven en aan de voet van het Museum Aan de Stroom (MAS).

Stuwende krachten achter U Antwerp zijn sterrenchef Viki Geunes en zijn vrouw Viviane Plaquet van restaurant ’t Zilte en programmamaker Hans Otten en zijn vrouw Colette Van Remortel.
De initiatiefnemers gaan voor een gepersonaliseerde aanpak, met een ongedwongen sfeer in een urban omgeving en een kwaliteitsservice voor iedereen. Met drie restaurantbelevingen én 15 hotelkamers wil U Antwerp uitpakken met een bijzonder horecaconcept.

Hans Otten: “U Antwerp wordt een plaats waar mensen elkaar graag zullen ontmoeten. Het is een restaurant met slaapgelegenheid of een slaapgelegenheid met een restaurant als één beleving. We kozen voor de naam ‘U’, een plaats waar u centraal staat.“

De dagelijkse leiding zal in handen zijn van Colette Van Remortel, de vrouw van Hans. Colette is van opleiding piloot en werkte meer dan 7 jaar voor Brussels Airlines. Haar expertise in zowel hospitality als haar wereldse aanpak zullen ‘U’ de nodige uitstraling geven.
“Ik zag heel de wereld. Ik ken de noden van een reizende toerist, zakenman, gezin of koppel. Je wil dat alles voor je in orde wordt gemaakt en dat je onbezonnen kan genieten”, zegt Colette.

Ook toevallige passanten, buurtbewoners en toeristen, kunnen gebruik maken van de lounge, genieten in het restaurant of aan de foodbar, een avond afsluiten met een cocktail of een dag starten met een ontbijt.

‘U’ ligt aan de voet van het MAS waar het tweesterrenrestaurant ’t Zilte van Viki Geunes en Viviane Plaquet gevestigd is. Hoewel Viki nog altijd zijn keukenbrigade zal leiden bij ’t Zilte, zorgt hij voor de culinaire invulling van U eat. Hij creëert voor ‘U’ een menu dat hij omschrijft als een up-to-date keuken met hedendaagse, wereldse smaken.

“U Antwerp is een plaats waar iedereen de hele dag terecht kan om eender welke reden: ontspanning, werk, liefde, ontdekking. Ook op het bord wil ik diezelfde vibe gaan creëren en toegankelijke gerechten mét een twist brengen. Ik vind de herkenbaarheid van producten belangrijk. De laatste maanden heb ik Tommy Cavaliere klaargestoomd om de keuken van U Antwerpen te gaan leiden en heb er vertrouwen in dat hij heel wat mensen zal verrassen en laten genieten”, zegt Viki Geunes.

Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel tekent Karine Ribbens van April One.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.