Nieuws Antwerpen Progreso ontwikkelt modulaire HR-software

Progreso ontwikkelt modulaire HR-software

Progreso ontwikkelt modulaire HR-software

progresoSoftwareprovider Progreso heeft zich volledig toegespitst op de personeelsproblematiek. De Antwerpse IT-specialisten hebben softwaretools ontwikkeld die alle modules bevatten om de meerwaarde van HR maximaal tot zijn recht te laten komen. Concreet gaat het over uiteenlopende HR-onderdelen zoals rekrutering, doelstellingen- en prestatiemanagement, functionering en evaluatie, opleidingen, competentiemanagement, talentdetectie, bonussen en extralegale voordelen, personeelsbudgettering,…. Onder zijn klanten mag Progreso diverse grote bedrijven rekenen waaronder USG People, Securitas, Univeg…. Op de website van het bedrijf staan nog tal van andere referenties.

Luc Christiaens, managing director van Progreso stelt vast dat de beslissing om de talrijke HR-processen in een bedrijf via gespecialiseerde HR-software te laten verlopen, voortkomt uit verschillende behoeftes. Progreso beantwoordt perfect aan deze behoeftes doordat zijn software modulair is opgebouwd. Luc Christiaens vormt samen met HR advisor en business developer Marianne Dobbels het managementteam van Progreso. Het meer dan 20-koppige team dat hen daarin bijstaat, bestaat uit HR- en IT-experten.

Progreso is een online software waardoor alle data en de bijhorende analyses overal en op elk moment beschikbaar zijn. Bij de software-ontwikkelaar stelt men onder meer vast dat er bij bedrijven bijvoorbeeld een groeiende nood is om de kwalificaties van individuele medewerkers op te volgen en aan te sturen. “Steeds meer individuele medewerkers moeten vanuit wettelijke verplichtingen of vanuit interne noodzaak over specifieke kwalificaties en certificaten beschikken. Voor een bedrijf vraagt het een hele administratie om dit bij te houden en in goede banen te leiden. Certificaten die dreigen te vervallen, moeten tijdig vernieuwd worden. Anders leidt dit tot veiligheidsproblemen of zelfs het stilleggen van volledige productielijnen. De meeste bedrijven voeren deze administratie nog uit met zelf ontwikkelde spreadsheets. In sommige sectoren, bijvoorbeeld chemie, is dit een bijzonder complex gegeven, zeker met de talrijke contractors.”

Verder biedt de Progreso software heel wat mogelijkheden voor analyses en rapporten. De ervaring leert dat deze effectief leiden effectief tot belangrijke beslissingen en bijsturingen. Deze toegevoegde waarde geldt voor alle modules in Progreso.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.